20 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπορία, αποθήκευση και διάθεση απομιμητικών προϊόντων

Συνελήφθησαν 2 άτομα για εμπορία, αποθήκευση και διάθεση απομιμητικών προϊόντων

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν (2) άτομα για εμπορία, αποθήκευση και διάθεση απομιμητικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν (4.400) απομιμητικών ζευγαριών υπόδησης

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης απομιμητικών προιόντων.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες (12-04-2018), έλεγχο σε καταστήματα στην Αττική, όπου εντόπισε και κατάσχεσε (4.400) αντίγραφα προϊόντων υπόδησης γνωστής εταιρίας, σε δύο από αυτά και στις αποθήκες τους.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 42 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς των προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και πλαστογραφία, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και ακόμα (2) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας – ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με εκτίμηση του πραγματογνώμονα της παθούσας εταιρίας, η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία από την παράνομη διάθεση και πώληση των προϊόντων υπερβαίνει τις (800.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Related posts