22 Οκτωβρίου 2018

Breaking News

Σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας του ΕΦΚΑ

Σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας του ΕΦΚΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες εκδόσεις του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την «πρωτοφανή ομολογία» του ΕΦΚΑ ότι δεν εξοφλεί ληξιπρόθεσμες οφειλές υγείας σε ασφαλισμένους υγειονομικούς του πρώην ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ, επειδή … δεν έχει οδηγίες, υπαλλήλους και αναλώσιμα υλικά επικοινωνίας… !, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Τα δημοσιεύματα αυτά προκλήθηκαν με αφορμή την κοινοποίηση έγγραφης επιστολής που φέρει τα χαρακτηριστικά υπηρεσιακού εγγράφου του ΕΦΚΑ και έχει αποσταλεί από αναρμόδια υπάλληλο του φορέα, η οποία απαντά σε ερωτήματα που δεν της τέθηκαν καν και θίγει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πραγματικότητα την οποία φαίνεται να παραποιεί για λόγους που δεν είναι γνωστοί στη Διοίκηση παρά μόνο η ίδια γνωρίζει και κάθε άλλο παρά σχέση έχουν με τα υπηρεσιακά δεδομένα του φορέα.

Μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής που «κυκλοφορεί στα δημοσιεύματα» πείθει κάθε καλόπιστο αναγνώστη της, ότι το συγκεκριμένο «έγγραφο», το οποίο να σημειωθεί ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στον προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και φυσικά ούτε στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια.

Η συντάκτης του αναγνωρίζει ότι είναι αναρμόδια, παρά ταύτα απαντά στο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και – η ίδια και μόνο η ίδια – διαπιστώνει ότι δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, δεν έχουν γίνει μηχανογραφικές εφαρμογές και δεν υπάρχουν αναλώσιμα… !!

Ουδέν ανακριβέστερο αυτού.

Μηχανογραφικό πρόγραμμα έχει ήδη φροντίσει ο ΕΦΚΑ να εγκατασταθεί ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες εκκρεμούν από το έτος 2012, όπως η ίδια διαπιστώνει στην επιστολή της, οδηγίες έχουν δοθεί από τον αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Τσακίρη που συντονίζει το έργο πληρωμής των ληξιπροθέσμων της υγείας και φυσικά δεν τίθεται θέμα έλλειψης αναλωσίμων.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, αν η συγκεκριμένη υπάλληλος, έστω και αναρμοδίως, έμπαινε στον κόπο να πληροφορηθεί την υπεύθυνη προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν εύκολο να πληροφορηθεί ότι από το μήνα Οκτώβριο ξεκινάει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Related posts