16 Απριλίου 2021

Breaking News

Personal Restart: Eπιλογή ή Ανάγκη;

Personal Restart: Eπιλογή ή Ανάγκη;

5 Bήματα για ένα νέο ξεκίνημα του εαυτού σου!

personal restart1Πιάνεις τον εαυτό σου να πανικοβάλλεται με μικροπράγματα; Αγχώνεσαι με τη γνώμη & τα «βάρη» των τρίτων; Δεν χαμογελάς πια (από καρδιάς) τόσο συχνά ή καθόλου;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα format στον εαυτό σου και τη ζωή σου; Μήπως δεν είναι πλέον θέμα επιλογής αλλά ανάγκη;

1.       Διώξε τη «σκόνη» από τη ζωή σου.

Διώξε τα περιττά πράγματα από το χώρο σου, τη ζωή σου, το μυαλό σου. Μη οργανωμένος χώρος έχει επιρροή και στην ψυχική σου ηρεμία. Περιττά «πράγματα» στο χώρο και στη ζωή σου,  καταλαμβάνουν χώρο και γεμίζουν σκόνη χωρίς να προσθέτουν αξία.

Επιθυμείς κάτι τέτοιο; Δε νομίζω!

2.       Format στο σκληρό δίσκο του μυαλού σου

Έχεις φορτωθεί τα βάρη (τεχνητά και μη)  δικά σου και των άλλων.

Αλήθεια ήταν εν γνώσει σου ή όχι; Μήπως ξύπνησες μια μέρα και συνειδητοποίησες ότι στις πλάτες σου είχαν φορτωθεί τόσα βάρη που σου ήταν αδύνατον να τα σηκώσεις;  Μαγικός τρόπος για να τα ξεφορτωθείς δεν υπάρχει.

Όμως ένα είναι σίγουρο. Μπορείς να διώξεις αυτά που δεν είναι δικά σου, αλλά σου τα φόρτωσαν οι άλλοι χωρίς να το συνειδητοποιήσεις.

Ήρθε η ώρα λοιπόν…  Ήρθε η ώρα να κάνεις  format στο σκληρό δίσκο  του μυαλού σου και της ζωής σου. Μετά θα είναι πιο «ξεκάθαρα» όλα.

3.       Γίνε επιλεκτικά «αναίσθητος»

Υπάρχουν θέματα που μπορείς να ελέγξεις και πράγματα που δεν μπορείς. Διατήρησε την ψυχραιμία σου, αξιολόγησε τα, σκέψου τις επιλογές επίλυσης ή μη και Γίνε επιλεκτικά αναίσθητος σε όσα σου συμβαίνουν. Μόνον έτσι θα μπορείς να ασχολείσαι με αυτά που έχουν πραγματικά αξία.

Oύτως ή άλλως για ότι δεν μπορείς να ελέγξεις ΓΙΑΤΙ να αγχώνεσαι;

4.       Γροθιά στα όρια & την ασφάλεια

Μη βάζεις παντού όρια. Πρώτον δεν είναι απαραίτητο και δεύτερον σου περιορίζουν τις επιλογές. Συνήθως επιλέγεις να ακολουθείς την ασφάλεια σε «διαδρομές» της ζωής σου. Έτσι δεν είναι;

Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις «δρόμο» και να επιλέξεις το άγνωστο μονοπάτι; Μήπως ήρθε ώρα της  δικής σου υπέρβασης;  Το άγνωστο πολλές φορές επιφυλάσσει εκπλήξεις, που πρέπει να βιώσεις. Δεν έχεις ακούσει ότι το ρίσκο ευνοεί τους τολμηρούς;

5.       Μπες offline και Ονειρέψου, κάνει καλό!

Δες τον εαυτό σου σαν μια φόρμα κοινωνικής δικτύωσης και επέλεξε να μπεις offline. Offline από κοινωνική, επαγγελματική, φιλική, ερωτική επικοινωνία. Μείνε εσύ και ο εαυτός σου. Επέλεξε να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί πραγματικά (εσένα και μόνο εσένα).  Άκουσε μουσική (η μουσική εξημερώνει τα πνεύματα), κλείσε τα μάτια σου και απλώς Ονειρέψου οτιδήποτε σε κάνει να χαμογελάς, χαμόγελο ζεστό και πραγματικό που βγαίνει από μέσα σου.

Μη ξεχνάς ότι το χαμόγελο έχει θεραπευτικές ιδιότητες, κάνει τους άλλους να ανησυχούν και βάζει «χρώμα» και «φως» στη ζωή σου. Πολύ απλά σου φτιάχνει τη διάθεση.

Βρες λοιπόν, πάλι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ σου και επέλεξε να το έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου.

Και μη ξεχνάς, όπως είπε και o Βryan Tracy, ότι

το κλειδί της επιτυχίας είναι να επικεντρώνεσαι σε αυτά που θέλεις και όχι σε αυτά που φοβάσαι!

 

Καλή επιτυχία.

Από τη Χ. Σωτηράκη (19/09/2013)

Related posts