23 Απριλίου 2024

Καταβολή τρεχουσών εισφορών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με χρήση Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.)

Καταβολή τρεχουσών εισφορών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με χρήση Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.)

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπενθυμίζει στους εργοδότες, ότι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.), ήτοι του τριανταψήφιου κωδικού που τους αποδίδεται άπαξ, τίθεται σε εφαρμογή για καταβολές που θα πραγματοποιηθούν από 05/09/2016 και στο εξής.

Οι εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να ενημερωθούν για την Τ.Π.Τ.Ε που τους αποδόθηκε, μέσω του λογαριασμού χρηστή που διατηρούν στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 

ΤΠΤΕ ΙΚΑ TAXCOACH

Σας θυμίζουμε την Εγκύκλιο του ΙΚΑ Ε40/433/ 10-06-2016

ΘΕΜΑ: «Καταβολή τρεχουσών εισφορών στα πιστωτικά Ιδρύματα μέσω ΔΙΑΣ με χρήση Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών από 05-09-2016»

ΣΧΕΤ: Το με αρ.πρωτ.: Ε40/535/28-07-2015 Γενικό Έγγραφό μας.

  • Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (Α.Μ.Ε.) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (Α.Μ.Ο.Ε.) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (Τ.Π.Τ.Ε.).
  • Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδοθεί κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. προκειμένου να πραγματοποιούνται οι καταβολές των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με τη χρήση του εν λόγω 30ψήφιου (Τ.Π.Τ.Ε.) χωρίς αναφορά σε μισθολογική περίοδο, Α.Μ.Ε. ή Α.Μ.Ο.Ε. και Α.Φ.Μ.. Σημειώνουμε ότι
  • κωδικός Τ.Π.Τ.Ε. θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται.

Όλοι οι εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων, Οικοδομοτεχνικών Έργων και Δημοσίου θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της Τ.Π.Τ.Ε. από 05/09/2016 και στο εξής.

Δείτε αναλυτικά εδώ… 

Related posts