27 Απριλίου 2024

Και Οικονομική Πρωτιά από τον Γιάννη Αντεντοκούμπο!

Και Οικονομική Πρωτιά από τον Γιάννη Αντεντοκούμπο!

Όλοι μας θαυμάζουμε τις επιδόσεις και την αλματώδη πρόοδο του Γιάννη Αντεντοκούμπο στο NBA.
Τώρα όμως, και προφανώς ως συνεπακόλουθο της πολύ καλής εξελικτικής του πορείας και διαφαινόμενης προοπτικής του, αρχίζει να δρέπει σημαντικούς οικονομικούς καρπούς.

Έτσι, στην ετήσια Λίστα 2018 του Forbes με τους 100 καλύτερα αμειβόμενους αθλητές παγκοσμίως, o Γιάννης καταλαμβάνει την 30η θέση, είναι με άλλα λόγια ο 30ος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο!

Οι συνολικές αποδοχές του υπολογίζονται από το Forbes σε $35,5 εκατ. και όπως αναφέρει το Forbes: oι αποδοχές του Αντεντοκούμπο αυτή την σαιζόν ανήλθαν περίπου 500% σε σχέση με την προηγούμενη, χάρη σε μια νέα συμφωνία με τους Bucks (την ομάδα του) αξίας $100 εκατ., όπως επίσης με επέκταση συμβολαίου με την Nike. Το προηγούμενο συμβόλαιο που είχε με την Nike, τον πλήρωνε περίπου $20.000 ετησίως, ενώ το νέο συμβόλαιο προβλέπει $9 εκατ. κατά το πρώτο έτος και περισσότερα έπονται στα επόμενα έτη, όταν η Nike θα λανσάρει στην αγορά το πρώτο παπούτσι που θα φέρει την υπογραφή του Αντεντοκούμπο, το 2019. Επίσης ο αθλητής, έχει συμφωνίες με την BMO Harris (τράπεζα), την Tissot, την Kronos Foods (εταιρία στην Αμερική με προϊόντα ελληνικής διατροφής) και κάμποσες άλλες στην Ελλάδα [τον έχουμε δει άλλωστε σε διαφημίσεις της Aegean]. Ο Greek Freak (ο Έλληνας Φρικιό) όπως τον αποκαλούν, όχι βέβαια προσβλητικά αλλά λόγω των αθλητικών του επιδόσεων που σε κάνουν να φρικάρεις, έχει αυξήσει το ετήσιο μέσο σκοράρισμά του κατ’ελάχιστο κατά τέσσερις πόντους ανά παιγνίδι σε κάθε ένα από τα έτη της πενταετούς του καριέρας. Το υψηλό του είναι συνεπώς στην τελευταία σαιζόν (2017-2018), με μέσο όρο 27 πόντων.

Σημειώνουμε ότι ο Αντεντοκούμπο, είναι και ο νεαρότερος αθλητής στην Λίστα των 100 υψηλότερα αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο, μόλις 23 ετών. Όλοι οι άλλοι, που λαμβάνουν είτε περισσότερα, είτε λιγότερα χρήματα από αυτόν, είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τον Γιάννη.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Γιάννη, και του ευχόμαστε ακόμα καλύτερες αθλητικές και οικονομικές επιδόσεις!

Δείτε την όλη Λίστα από το site του Forbes ΕΔΩ.

Οι τρεις πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο είναι ο αμερικανός πυγμάχος Φλόιντ Μέριγουεδερ, δεύτερος ο Λιονέλ Μέσι και τρίτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο · οι γνωστοί ποδοσφαιριστές οι δύο τελευταίοι.

 

Related posts