27 Απριλίου 2024

Παράταση προθεσμίας υποβολής στα προγράμματα επιδότησης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Τουριστικών

Παράταση προθεσμίας υποβολής στα προγράμματα επιδότησης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Τουριστικών

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε την παράταση των καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα επιδοτήσεων, αφενός των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφετέρου των τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα οι νέες καταληκτικές προθεσμίες είναι:

  • Για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», η 8η Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9ης Ιουνίου 2016.
  • Για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», η 4η Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 6ης Ιουνίου 2016.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της  αύξησης του ενδιαφέροντος που προκάλεσε στις δύο δράσεις η πρόσφατη απόφαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιτρέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής.

Επιπλέον το ενδιαφέρον αυξήθηκε καθώς αυξήθηκε και ο προϋπολογισμός των δυο δράσεων, κάτι που βελτιώνει κατά τι  τις πιθανότητες επιτυχίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις για τα ‘μαζικά’ Προγράμματα επιδότησης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, εδώ.

 

Related posts