26 Απριλίου 2024

Τροποποιητική Δήλωση του Ε9 για να υπολογιστεί η Έκπτωση στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα

Τροποποιητική Δήλωση του Ε9 για να υπολογιστεί η Έκπτωση στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα

Τροποποιητική Δήλωση του Ε9 για να υπολογιστεί η Έκπτωση στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα: Οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο Εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%, πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση στην εφορία.Τροποποιητική Δήλωση του Ε9 για να υπολογιστεί η Έκπτωση στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα

Αφορά πολλούς ιδιοκτήτες της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη στη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο έντυπο Ε9, κάτι που επιφέρει λάθος στην εκκαθάριση και στον υπολογισμό της έκπτωσης στον ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8, βάσει του οποίου δηλώνεται ότι το ακίνητο είναι κενό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ειδική εφαρμογή στην οποία, παράλληλα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται η εκκαθάριση του φόρου αυτόματα, για τον ιδιοκτήτη.
Ωστόσο, αν προκύπτει διαφορά φόρου μεγαλύτερη των €300, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών με βάση τα οποία, υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.

>>>•<<<

Δείτε και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Τάφος Αμφίπολης – Οι απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα

Διαβάστε ακόμη…

Related posts