29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΟΑΕΔ 56716/11-7-16: Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και καταβολή επιδόματος ανεργίας σε σπουδαστές των ΙΕΚ

ΟΑΕΔ 56716/11-7-16: Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και καταβολή επιδόματος ανεργίας σε σπουδαστές των ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε η με αριθμ. Πρωτ.: 56716 (11-7-2016) απόφαση του ΟΑΕΔ με Θέμα:

«Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και καταβολή επιδόματος ανεργίας σε σπουδαστές των ΙΕΚ»

Αυτή αναφέρει τα ακόλουθα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Α) Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Β) Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Εθν. Αντίστασης 8, Άλιμος – Τ.Κ. 17456

 

ΠΛΗΡΟΦ. : Χρ. Δεμερλιώτου, Α. Κανάβη, Στ. Κιάμος, Δ. Πισκοπάνη, Β. Σαλτερής, Τρ. Τριανταφύλλου,

ΤΗΛ.: 2109989059, 2109989188, 2109989064, 2109989067, 2109989156, 2109989052

EMAIL: a6@oaed.gr, d.syntonismou@oaed.gr,

ΠΡΟΣ:
1. Όλες τις Περιφ/κες Δ/νσεις, ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ
2.            Υποκ/τα ΙΚΑ
3.            Ανταποκριτές ΟΑΕΔ

Χ.Δ.:

ΒΑΘΜ. ΑΣΦ
ΒΑΘΜ. ΠΡOΤ.
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 56716/11-7-2016

 

ΘΕΜΑ: Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και καταβολή επιδόματος ανεργίας σε σπουδαστές των Ι.Ε.Κ.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού με την με αριθμ.1649/31/14-06-2016 απόφασή του αποφάσισε τα εξής:

Α. Kάνει δεκτή την με αριθμό 3374/13-6-2016 Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού αναφορικά με το θέμα « αν οι σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 3 παρ. 2 περ. γ) του Ν. 1545/1985, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 παρ.4 του Ν. 4144/2013 και ισχύει».

Β. Όσον αφορά στους τακτικά επιδοτούμενους και εγγεγραμμένους ανέργους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ., δυνάμει αφενός της ισχύουσας νομοθεσίας για την τακτική επιδότηση ανεργίας και αφετέρου της αποκλειστικής αρμοδιότητας του για την οργάνωση του μητρώου μη επιδοτούμενων ανέργων, εγκρίνει τα εξής:

  1. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης των σπουδαστών των Ι.Ε.Κ., οι οποίοι είναι τακτικά επιδοτούμενοι άνεργοι και εφόσον δεν έχει λήξει η τακτική επιδότησή τους, συνεχίζουν οι ως άνω να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου. Ως εκ τούτου συνεχίζεται η καταβολή της εγκριθείσας τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας. Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της τακτικής επιδότησης τους, αντιμετωπίζονται ως οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι- σπουδαστές Ι.Ε.Κ. (παρ.3 της παρούσας).
  2. Οι εργαζόμενοι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας τους κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους, δικαιούνται τακτική επιδότηση ανεργίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου μέχρι τη λήξη της τακτικής επιδότησής τους. Μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησής τους αντιμετωπίζονται ομοίως ως μη επιδοτούμενοι άνεργοι.
  3. Σπουδαστές των ΙΕΚ οι οποίοι πριν την έναρξη των σπουδών τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ως μη επιδοτούμενοι, παραμένουν στα μητρώα ανέργων του χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια κατάρτισής τους στα ΙΕΚ στο χρόνο ανεργίας τους.
  4. Ο χρόνος κατάρτισης των επιδοτούμενων ανέργων που παρακολουθούν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (παρ. 3 άρθρο 30 του Ν.4144/2013) λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.
  5. Εφόσον έχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τις ως άνω ρυθμίσεις, πρέπει να ανακληθούν οι πράξεις αυτές με όλες τις απορρέουσες από την ανάκληση έννομες συνέπειες.
  6. Να διερευνηθεί η ανάγκη περαιτέρω θεσμικής ρύθμισης του θέματος των σπουδαστών ως μη επιδοτούμενων ανέργων.

Μετά τα παραπάνω και αναφορικά με τους τακτικά επιδοτούμενους και εγγεγραμμένους ανέργους σπουδαστές των ΙΕΚ σημειώνουμε τα κάτωθι:

Α. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Ι.Ε.Κ.

1) Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι σπουδαστές των δημόσιων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, που περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, δύνανται πλέον να λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, ανεξάρτητα αν η φοίτησή τους στο Ι.Ε.Κ. ξεκινάει κατά τη διάρκεια της επιδότησης τους ή προηγείται αυτής.

Αναλυτικότερα, και όπως αναφέρεται στην ανωτέρω απόφαση:

i. Αν επιδοτούμενος άνεργος εγγραφεί σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε δημόσιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ., θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της τακτικής επιδότησης ανεργίας παράλληλα με την κατάρτισή του και θα διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου καθόλη τη διάρκεια της τακτικής επιδότησης.

ii. Αν σπουδαστής Ι.Ε.Κ., κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, εφόσον ταυτόχρονα απασχολούνταν σε εξαρτημένη απασχόληση και μετά τη λήξη ή λύση αυτής, πληροί τις προϋποθέσεις να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας, τότε δύναται να εγγραφεί κανονικά στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας παράλληλα με τη φοίτηση του.

iii. Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις (i) και (ii), ο σπουδαστής Ι.Ε.Κ. θα μπορεί να παραμείνει εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ωστόσο η διάρκεια κατάρτισής του στα Ι.Ε.Κ. από την επομένη της λήξης της τακτικής επιδότησης, δεν θα υπολογίζεται στο χρόνο ανεργίας του.

Και στις ανωτέρω δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) εξακολουθούν να έχουν τις υποχρεώσεις των ανέργων ως προς την καταγραφή της παρουσίας τους στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα. Η μη εμφάνιση τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, πλην της στέρησης κάποιας πληρωμής μπορεί να επιφέρει και τις λοιπές επιπτώσεις που προβλέπονται από την παρ. 6 του αρθρ.10 της υπ΄αριθμ. 3701/55/22-11-2011 Απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ (παραγραφή της αξίωσης για την είσπραξη ποσών).

2) Αναφορικά με το σημείο (4) της ανωτέρω απόφασης, ότι δηλαδή, « ο χρόνος κατάρτισης των επιδοτούμενων ανέργων που παρακολουθούν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (παρ. 3 άρθρο 30 του Ν.4144/2013) λογίζεται ως χρόνος ανεργίας», καθίσταται πλέον σαφές ότι ο χρόνος κατάρτισης των ανέργων που έχουν τύχει τακτικής επιδότησης ανεργίας και που κατά τη διάρκεια αυτής της επιδότησης είτε, α) παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ανεξάρτητα αν έλαβαν την αποζημίωση τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης ταυτόχρονα με την επιδότησή τους, ή αν αυτή αφαιρέθηκε από τα υπόλοιπα ημερήσια καταβαλλόμενα επιδόματα ανεργίας τους, είτε, β) είναι παράλληλα και σπουδαστές των Ι.Ε.Κ., θα λογίζεται ως χρόνος ανεργίας.

Κατά τα λοιπά, σημειώνουμε ότι, ως προς το θέμα αυτό, ισχύουν όσα έχουν περιγραφεί στην υπ΄αριθμ.439/26.04.2013 εγκύκλιο της Δ/νσης Ασφάλισης και της Δ/νσης Συντονισμού και Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης καθώς και στην υπ΄αριθμ.26974/28-03-2016 εγκύκλιο της Δ/νσης Ασφάλισης αναφορικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

3) Όλα τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλόγως και στους δικαιούχους του Βοηθήματος Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως απασχολουμένων, εφόσον έχουν επιλέξει να είναι κάτοχοι Δελτίου Ανεργίας.

Β. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Ι.Ε.Κ.

Αναφορικά με τους εγγεγραμμένους, μη επιδοτούμενους, ανέργους σπουδαστές των ΙΕΚ, σημείο (3) της ανωτέρω απόφασης, σημειώνουμε τα εξής:

i. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ οι οποίοι είχαν εγγραφεί ως μη επιδοτούμενοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ πριν την έναρξη της κατάρτισης τους σε ΙΕΚ, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας.

ii. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, κατά τη διάρκεια της κατάρτισης τους, δεν μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς ο χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης δεν λογίζεται ως χρόνος ανεργίας σύμφωνα με το νόμο 4144/2013.

iii. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας τους αντιμετωπίζονται ως μη επιδοτούμενοι όσον αφορά στην παραμονή τους στο μητρώο ανέργων. Συνεπώς παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, χωρίς να υπολογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στο χρόνο ανεργίας, σύμφωνα με την παράγραφο Β3 της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) εξακολουθούν να έχουν τις υποχρεώσεις των ανέργων ως προς την τρίμηνη ανανέωση του δελτίου ανεργίας στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, (αρθρ.2 της υπ΄αριθμ. 3701/55/22-11-2011 Απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ όπως τροποποιήθηκε με την υπ αρίθμ 576/11/30.03.2015).

Γ. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΟΙΠΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Ι.Ε.Κ.

1) Οι παραπάνω διατάξεις της με αριθμ.1649/31/14-06-2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αφορούν αποκλειστικά την καταβολή επιδότησης τακτικής ανεργίας.

Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος των μακροχρονίως ανέργων που προβλέπει η με αριθμ. 44137/613/18-12-13 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β 3253), η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου πρώτου, παρ. ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ1, περίπτωση ΙΙΙ του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α 222) επισημαίνουμε ότι ισχύουν οι παρ. 2 και 3 του άρθρου 2 καθώς και οι παρ. 2 και 3 του Άρθρου 4:

Αρθρ. 2: «2. Το δικαίωμα ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας. Οι τακτικά επιδοτούμενοι λόγω συνέχισης με βάση το άρθρο 20 του ν.δ. 2961/54, που κατά τη λήξη του υπολοίπου της 12μηνης επιδότησης δεν έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής αδιαλείπτως επί 12μηνο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική με το επίδομα του άρθρου 1 της παρούσας αίτηση μέσα σε αποσβεστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της αδιάλειπτης 12μηνης παραμονής.

3. Η ως άνω προθεσμία αναστέλλεται, όταν ο άνεργος συμμετέχει σε πρόγραμμα κατάρτισης ή είναι ασθενής και για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα κατάρτισης ή η ασθένειά του αντιστοίχως. Οι ημέρες ασθένειας λαμβάνονται από σχετική βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα».

Άρθρ. 4: «2. Κατά τη διάρκεια επαγγελματικής κατάρτισης ο δικαιούχος δεν διαγράφεται από το Μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

3. Ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας και το επίδομα δεν καταβάλλεται κατά τη διάρκειά της. Το χρονικό διάστημα της κατάρτισης επιμηκύνει ισόχρονα τη διάρκεια της επιδότησης, εφόσον ο καταρτισθείς διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου.»

Υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα όσα ορίζονται στις με αριθμ. 109527/24-12-2013 και 26974/28-3-2016 εγκυκλίους της Δ/νσης Ασφάλισης.

2)            Όσον αφορά την καταβολή του ειδικού βοηθήματος της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων), σας γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να ισχύουν τα αναφερόμενα στην με αριθμ. 71381/28-8-2013 εγκύκλιο της Δ/νσης Ασφάλισης, σύμφωνα με το οποίο « ο χρόνος της επαγγελματικής κατάρτισης δεν θα λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος ανεργίας για την θεμελίωση του απαιτούμενου χρόνου ανεργίας για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89, αλλά το χρονικό αυτό διάστημα θα επιμηκύνεται ανάλογα με τον χρόνο της επαγγελματικής κατάρτισης.»

3)            Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1 περιπτ γ΄ και παρ. 2, 5 και 15 παρ. 5 του Ν. 1545/85 και των εκδοθεισών υπό αυτών Υπουργικών Αποφάσεων σας ενημερώνουμε ότι, η προβλεπόμενη προθεσμία του ένα μήνα που ισχύει για την υποβολή της σχετικής αίτησης για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος, αναστέλλεται για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα κατάρτισης Όσον αφορά την αναστολή της επιδότησης λόγω κατάρτισης σας πληροφορούμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα οριζόμενα στην με αριθμ. 31658/3-7-1985 ΚΥΑ καθώς και στην με αριθμ. 1021348/6-11-1985 εγκύκλιο της Δ/νσης Ασφάλισης.

Δ. ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

1) Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση σημεία (1), (2) και (4) ο χρόνος κατάρτισης των συμμετεχόντων σε προγράμματα κατάρτισης, κατ΄εφαρμογή της παρ. 3 του αρθρ. 30 του Ν.4144/2013, και των σπουδαστών Ι.Ε.Κ. οι οποίοι είναι τακτικά επιδοτούμενοι άνεργοι λογίζεται ως χρόνος ανεργίας. Κατά συνέπεια, στις σχετικές βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας θα αποτυπώνεται ως χρόνος ανεργίας το χρονικό διάστημα λήψης της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη με την υπ΄αριθμ.26974/28-03-2016 εγκύκλιο της Δ/νσης Ασφάλισης είχε περιγραφεί το εξής: « Επιπλέον, στις βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας που θα εκδίδονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού (ΟΠΣ) θα αναγράφεται ολόκληρο το χρονικό διάστημα ανεργίας του ασφ/νου συμπεριλαμβανομένου και του χρονικού διαστήματος της κατάρτισης του, ανεξάρτητα αν έλαβε την αποζημίωση του από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα κατάρτισης ταυτόχρονα με την επιδότησή του, ή αν αυτή συμψηφίστηκε με τα ημερήσια καταβαλλόμενα επιδόματα ανεργίας του».

2)            Η υπ΄αριθμ.439/26.04.2013 εγκύκλιος της Δ/νσης Ασφάλισης και της Δ/νσης Συντονισμού και Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης θα ισχύει πλέον και για τους σπουδαστές των ΙΕΚ που παραμένουν στο μητρώο του ΟΑΕΔ ως μη επιδοτούμενοι άνεργοι, και αναλόγως θα εκδίδονται οι βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας. Όπως είχε περιγραφεί στην ανωτέρω εγκύκλιο: «… ο χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης δεν θα λογίζεται ως χρόνος ανεργίας. Αυτό σημαίνει ότι στις βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας που εκδίδονται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού (ΟΠΣ) θα αναγράφεται το χρονικό διάστημα ανεργίας καθώς και το χρονικό διάστημα της κατάρτισης».

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλόγως και στους επιδοτούμενους ανέργους, μετά τη λήξη της επιδότησης τους εφόσον παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

3)            Αναφορικά με τα χρονικά διαστήματα χρόνου ανεργίας εγγεγραμμένων ανέργων, προγενέστερα της ανωτέρω απόφασης, και για τις περιπτώσεις που διακόπηκαν δελτία ανεργίας ανέργων λόγω του προϊσχύοντος καθεστώτος, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα πλέον απόφαση δεν θα διακόπτονταν, αυτά δύνανται να καταγραφούν εκ νέου με βάση τη σχετική πληροφόρηση που θα λάβουν οι Υπηρεσίες μας από τους ενδιαφερόμενους. Ακολούθως το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού θα απεικονίζει τα αναθεωρημένα διαστήματα των χρόνων ανεργίας καθώς και τα διαστήματα κατάρτισης των ενδιαφερομένων, οι οποίοι θα μπορούν να λάβουν τις αντίστοιχες νέες Βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας.

Ε. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Αναφορικά, τέλος, με τις διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί με βάση το προϊσχύον καθεστώς, είτε αφορούν στο δελτίο ανεργίας είτε σε επιδότηση ανεργίας ή λοιπές παροχές, οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποχρεούνται να τις ανακαλέσουν ή να τις τροποποιήσουν, εφαρμόζοντας τα αναφερόμενα ανωτέρω, εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους.

Οι σχετικές διοικητικές προσφυγές ασφαλισμένων που υποβλήθηκαν πριν την υπ΄αριθμ.1649/31/14-06-2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κατά αποφάσεων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, και οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στις Περ/κες Δ/νσεις ή στη Διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να εξεταστούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, δεν θα εκδικαστούν αλλά θα επιστραφούν στις κατά τόπους Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ καθώς πλέον δεν υφίσταται ο λόγος προσφυγής και προκειμένου οι Υπηρεσίες να ακολουθήσουν τις ανωτέρω περιγραφόμενες διαδικασίες.

Με ευθύνη των προϊσταμένων να λάβουν γνώση του παρόντος με υπογραφή όλοι οι υπάλληλοι.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΚΡΗ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΑΥΡΑΚΗ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΑΚΛΗΣ

Εσωτερική Διανομή:

1)            Γραφείο Διοικήτριας
2)            Δ/νση Γραμματείας Διοικητή
3)            Γραφεία Γενικών Διευθυντών
4)            Γραφεία Αντιπροέδρων
5)            Δ/νση Συντονισμού και Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης
6)            Δ/νση Επιθεώρησης
7)            Δ/νση Μηχανογραφίας

Related posts