26 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 28-30/10/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 28-30/10/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββατοκύριακου και Δευτέρας 28-30 Οκτωβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Πιθανότατα, ποτέ δεν θα είναι τα πάντα καλά. Όμως αξίζει να δοκιμάσουμε” – Βλαντιμίρ Πούτιν

Ε λ λ ά δ α 

• Συνελήφθη 29χρονος, που η αστυνομία παρακολουθούσε για πάνω από δύο μήνες, ως υπεύθυνος για επιθέσεις με δέματα-βόμβες κατά του Παπαδήμου και άλλων που δεν είχαν επιτυχία.

• Η αστυνομία έπιασε την σπείρα των ληστών με το «σίδερο» (Γεωργιανής υπηκοότητας), που εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων και βασανίζοντάς τους (καίγοντάς τους με το ηλεκτρικό σίδερο), προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν πληροφορίες για χρήματα. Τελευταία είχαν χτυπήσει στην Κυψέλη, όπου είχαν βασανίζει μια η ηλικιωμένη κυρία.

• Διπλωματική ένταση Αθήνας-Μαδρίτης για την Καταλονία. Ο ισπανός πρέσβης κατηγορεί την Αθήνα ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που δεν έχει κάνει δήλωση υποστήριξης της Μαδρίτης, ενώ η κυβέρνηση αρνείται την κατηγορία, λέγοντας ότι η δήλωση υποστήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει την κυβέρνηση. Ο ισπανός πρέσβης, Ενρίκε Βιγκέρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την επίθεση Ρουβίκωνα πριν λίγες μέρες στην ισπανική πρεσβεία.

• Φέσσας (πρόεδρος του ΣΕΒ):  Πρέπει να αρχίσουμε να μειώνουμε το υψηλό μη μισθολογικό κόστος σε επίπεδα κατώτερα του μέσου όρου του ΟΟΣΑ.

Ίδρυση εταιρίας στην Κύπρο, με συνέπεια και αξιοπιστία

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Το κοινοβούλιο της Καταλονίας, ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας, με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ σε σύνολο 135. Οι καταλανοί πανηγυρίζουν. Ο ισπανός πρωθυπουργός, Ραχόι, έγραψε στο twitter “Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία”. Η Μαδρίτη, κάνοντας χρήση του ισπανικού συντάγματος, θα πάρει την διοίκηση της περιφέρειας, με χρήση και βίας. Τα μέλη του τοπικού κοινοβουλίου παύθηκαν από την Μαδρίτη. Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσουν στη συνέχεια οι καταλανοί. Επίσης, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό μέλλον της Καταλονίας, δηλώνοντας ότι ανεξαρτησία σημαίνει και «νέο νόμισμα».

• Η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με 3% ετησίως στο Γ΄ τρίμηνο (ακολουθώντας το 3,1% του Β΄ τριμήνου), όταν οι οικονομολόγοι περίμεναν στην καλύτερη περίπτωση 2,5%, κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης των τυφώνων Χάρβει, Ίρμα και Μαρία. Η εν λόγω επίδοση (3%), παρατηρήθηκε για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Η καταναλωτική δαπάνη, που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αυξήθηκε κατά 2,4% (εκτ. 2,1%) μετά το 3,3% του Β΄ τριμήνου.

• Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Β. Κορέα να μην προκαλεί, και στέλνουν βομβαρδιστικά B-2 στον Ειρηνικό.

• Ο Μπαρζανί, λέει ότι θα αποσυρθεί ως ηγέτης των ιρακινών κούρδων, που πριν λίγο καιρό, είχαν ψηφίσει για την ανεξαρτησία τους.

• Σώθηκαν από πλοίο του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού, στον Ειρηνικό, δυο ιστιοπλόοι με τα δυο σκυλιά τους, που περιφέρονταν με το μικρό ιστιοπλοϊκό τους, που είχε χαλάσει, από τις 30 Μαΐου, σχεδόν 5 μήνες. Αντιμετώπισαν άγριες καταιγίδες, επιθέσεις καρχαριών και εντέλει επιβίωσαν, καθώς στο μικρό τους ιστιοπλοϊκό είχαν ευτυχώς, προμήθειες που χονδρικά θα μπορούσαν να τους συντηρήσουν περίπου ένα έτος, αποτελούμενες κυρίως από βρώμη, ζυμαρικά και ρύζι, όπως επίσης είχαν και φίλτρα νερού.

>>> Διαβάστε τάχιστα τα σημαντικότερα νέα της 27 Οκτ., ΕΔΩ.

Related posts