18 Ιουλίου 2024

Ουσιαστική Αλλαγή σχετ. με το Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Ν. 4144/2013

Ουσιαστική Αλλαγή σχετ. με το Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Ν. 4144/2013

Ουσιαστική Αλλαγή σχετ. με το Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Ν. 4144/2013: Ψηφίστηκε η τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις», η οποία περιλαμβάνει και την περίπου κατάργηση του Βιβλίου Τροποποίησης Ωραρίου.Ουσιαστική Αλλαγή σχετ. με το Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Ν. 4144/2013

Περίπου κατάργηση διότι στο εξής, οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό (ανεξαρτήτως αριθμού), πρέπει να ενημερώνουν άμεσα ηλεκτρονικά το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στη περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής στο ωράριο των εργαζομένων και πριν από τη πραγματοποίηση της.

Η εν λόγω ενέργεια είχε καθιερωθεί πέρσι, με την ενημέρωση του Βιβλίου Τροποποίησης Ωραρίου & Υπερωριών, του Ν. 4144/2013. Το εν λόγω Βιβλίο, τηρούνταν χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά από τις επιχειρήσεις.

Η αλλαγή που ήρθε με την τροποποίηση, που επιβάλλει την άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση, συνεπάγεται στην ουσία την κατάργηση του Βιβλίου, μεταφέροντας την υποχρέωση των επιχειρήσεων σε ηλεκτρονικό επίπεδο, καθώς καλούνται να εισέρχονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και να υποβάλλουν εκεί, Πίνακες προσωπικού, για οποιαδήποτε αλλαγή αφορά σε τροποποίηση ωραρίου ή οργάνωσης του χρόνου εργασίας, άμεσα και την ίδια ημέρα της αλλαγής και σε κάθε περίπτωση πριν οι εργαζόμενοι αναλάβουν υπηρεσία.

011214-3

Αυτό βέβαια, συνεπάγεται επιπλέον φόρτο για τις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να διαθέτουν κάποιον ή κάποιους εκ του προσωπικού τους, εξοικειωμένο με το «ΕΡΓΑΝΗ» ή διαφορετικά, θα πρέπει να οχλούν συνεχώς τον λογιστή τους, να εισάγει αυτός τις αλλαγές.

• Προσοχή (1)! Το Βιβλίο του Ν. 4144/2013 παραμένει για την καταγραφή των υπερωριών.

• Προσοχή (2)! Κατανοεί κανείς ότι εάν κάποιος αμελεί να καταχωρεί εγκαίρως τα στοιχεία στο «ΕΡΓΑΝΗ», κινδυνεύει με τι άλλο; … πρόστιμα, σε περίπτωση ελέγχου.

Εμείς σαν TaxCoach, έχουμε να σημειώσουμε ότι με τον εμπλουτισμό του «ΕΡΓΑΝΗ» με αυτή την διαδικασία, αφαιρείται χαρτοκρατία αλλά προστίθεται ηλεκτροχαρτοκρατία.

Κατ’ουσίαν, η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αντί να εκλείπει ουσιαστικά, κάτι που θα ήταν το ζητούμενο από την Διοίκηση που θα ήθελε να είναι φιλικότερη προς την επιχειρηματικότητα, καθίσταται ηλεκτρονική.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Γίνετε ἀνταγωνιστικότεροι ἐπαγγελματικά!

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts