21 Ιουλίου 2024

2,5 δισ. $ θα επενδύσει το Ιράν για τον εκσυγχρονισμό των πετρελαιοφόρων του

2,5 δισ. $ θα επενδύσει το Ιράν για τον εκσυγχρονισμό των πετρελαιοφόρων του

Το Ιράν προγραμματίζει να επενδύσει περί των 2,5 δισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των πετρελαιοφόρων του, μετά την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Δεξαμενόπλοιων (NITC), από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA.

Το Ιράν παρέμεινε για αρκετά χρόνια οικονομικά απομονωμένο, όπου μετά από εξοντωτικές κυρώσεις οι οποίες ήρθησαν τον περασμένο Ιανουάριο και σε αντάλλαγμα η Τεχεράνη συμφώνησε να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο μήνα δύο κινεζικές επιχειρήσεις πίεζαν για συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων με το Ιράν, για τον εκσυγχρονισμό του ιρανικού στόλου και την κατασκευή υψηλής ταχύτητας σιδηροδρόμων.

«Προκειμένου να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές στο τομέα των πετρελαιοφόρων πλοίων το Ιράν θα επενδύσει 2,5 δις. δολάρια» δήλωσε ο Ali Akbar Safaei, διευθύνων σύμβουλος της NITC.

Η NITC έχει περίπου 70 δεξαμενόπλοια, αλλά πολλά από αυτά είναι απαρχαιωμένα και απαιτείται από έγκυρους φορείς ασφάλιση και πιστοποίηση, ώστε να είναι σε θέση και πάλι να δραστηριοποιείτε στη διεθνή αγορά.

Ο κ. Bakas είπε επίσης ότι η NITC, ήταν η πρώτη ιρανική εταιρία που έχει καταφέρει να ναυλώσει πλοία της σε διεθνής εταιρείες μετά την άρση των κυρώσεων.

Πηγή: e-nautilia.gr

Related posts