6 Ιουλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 2/09/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 2/09/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Ε λ λ ά δ α 

• Το ΑΕΠ κατά το β΄ τρίμηνο του 2017, παρουσίασε αύξηση κατά 0,5% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2017 και αύξηση κατά 0,8% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.

• Υψηλό 9 ετών για την ελληνική μεταποίηση τον Αύγουστο. Καταγράφεται ο εντονότερος ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας σε διάστημα μεγαλύτερο των 17,5 ετών. Ο κύριος δείκτης PMI βρέθηκε στην υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008, σύμφωνα με τη Markit. Ενισχυμένη ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό.

• Επεισόδια σε κατάστημα στο Ρέθυμνο που έχει αποκτηθεί, μέσω κατασχέσεως, από ξένο fund και παρά την παρουσία αστυνομικής δυνάμεως και ΜΑΤ. Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κατάφεραν να απομακρύνουν το όχημα τεχνικού που πήγε να εγκαταστήσει συναγερμό στο κατάστημα και εκτόξευσαν αντικείμενα κατά του εκπροσώπου του fund, o οποίος και φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς.

• Και άλλο κρούσμα επίθεσης σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ: Στη Λευκάδα, καταστηματάρχης περιέλουσε με χυλό κρέπας, ελεγκτές που επισκέφτηκαν την επιχείρησή του για έλεγχο, και στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό

• Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν ελιές που εισάγονται από την Ισπανία πωλούνται σε τιμές κάτω από την υπόλοιπη αγορά (το επονομαζόμενο «dumping») και εάν οι ευρωπαίοι παραγωγοί κερδίζουν πλεονέκτημα από τις επιδοτήσεις που δίνει η Ε.Ε. στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής λόγω μεγάλων επιδοτήσεων κ.λπ.. Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, αναμένεται να επιβληθούν δασμοί στις ισπανικές ελιές και ελαιόλαδα, ενδεχομένως έως τα τέλη του 2017 και στη συνέχεια θα επεκταθεί προφανώς και στις ελιές και ελαιουργικά προϊόντα της Ιταλίας και Ελλάδος.

• Μετά το κλείσιμο του προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, η Ρωσία απαντά: «Θα απαντήσουμε σκληρά στις ΗΠΑ».

• Συνεχίζει ανοδικά το Bitcoin, ‘αγγίζοντας’ τα $5.000 αν και στη συνέχεια υποχώρησε προς τα $4.700.

• Βραζιλία: Να μπει στο αρχείο η μια από τις υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας, Λούλα ντα Σίλβα, εισηγήθηκαν εισαγγελείς, ελλείψει επαρκών στοιχείων.

• Η Νότιος Κορέα θα προχωρήσει άμεσα σε αναθεώρηση των αναπτύξεων πυραυλικών συστημάτων που υλοποιεί με προμηθευτή τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πιο στοχευμένα συστήματα, για λόγους ενίσχυσης της αμυντικής της ικανότητας προς την απειλή της Βορείου Κορέας. Η Νότιος Κορέα ξεκίνησε την ετήσια κοινή στρατιωτική άσκηση με τις ΗΠΑ, την οποία η Πιονγκγιάνγκ την ‘βλέπει’ ως άσκηση για μελλοντική εισβολή των νοτίων και αμερικανών στην Β.Κ.. Δεδομένου ότι η Πιονγκγιάνγκ απαντάει πάντα σε οτιδήποτε θεωρεί πρόκληση, είναι πολύ πιθανό στις 9 Σεπτεμβρίου να πράξει κάτι ως αντίμετρο, προφανώς με εκτόξευση πυραύλων, δεδομένου ότι στις 9 τρεχ. μηνός, είναι η ημερομηνία ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Ίδωμεν…

Είστε ΕξΑιρετικός  Επενδυτής;

 

Related posts