18 Ιουλίου 2024

Κρίσιμα Ερωτηματικά για το συμβάν στον Έβρο!

Κρίσιμα Ερωτηματικά για το συμβάν στον Έβρο!

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος, δεν αμφισβήτησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες, είχαν μπει, έστω για λίγο εντός τουρκικής επικράτειας. Συνεπώς για να μην αμφισβητήθηκε, ισχύει ότι όντως είχαν μπει εντός τουρκικού εδάφους.

ΟΚ, μπορεί να είχε χιόνι, σύννεφα, ομίχλη, κακές καιρικές συνθήκες, το τοπίο να είναι δασώδες, αλλά το να χαθούν, φαντάζει έως λίγο δύσκολο, ιδίως εάν δεν ήταν και η πρώτη περιπολία των δύο Ελλήνων.
Πόσοι ήταν οι Τούρκοι που κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν τους Έλληνες; Διότι εάν οι Τούρκοι, ήταν επίσης δύο, δεν κατανοούμε πως πλησίασαν τόσο κοντά τους Έλληνες, χωρίς οι Έλληνες να τους αντιληφθούν, και να κατάφεραν μάλιστα οι Τούρκοι να συλλάβουν τους Έλληνες και να τους πάρουν τα όπλα. Η απορία γίνεται εντονότερη, εάν οι τούρκοι κατάφεραν πρώτα να πάρουν τα όπλα από τους Έλληνες και σε δεύτερο χρόνο να τους συλλάβουν.
Διότι πως είναι δυνατόν να το κατάφεραν αυτό; Κοιμόντουσαν πραγματικά ή έστω μεταφορικά οι Έλληνες; Ήταν τόσο, τρόπος τους λέγειν “χαλβάδες”; … Προφανώς όχι.
Ούτε “φαντάσματα” να ήταν οι Τούρκοι, δεν θα κατάφερναν μέσα σε ένα δύσκολο έδαφος να πλησιάσουν τους Έλληνες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, και να τους πάρουν τα όπλα, που προφανώς θα τα κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες, και βεβαίως εν συνεχεία, ναι, θα ήταν “παιγνιδάκι” και να τους συλλάβουν.

Αν από την άλλη δεν τους πήραν πρώτα τα όπλα, για να είναι “παιγνιδάκι” αμέσως μετά η σύλληψή τους, δημιουργείται το ερώτημα: ΟΚ, μπήκαν από λάθος (λάθη γίνονται έστω σπάνια, ακόμα και από έμπειρους) στο τουρκικό έδαφος. Προφανώς σε βάθος χρόνου, τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν σχετικά πολλά, που είτε Έλληνες μπορεί να μπαίνουν για λίγο, από λάθος πάντα μιλάμε, στους τουρκικό έδαφος αλλά και Τούρκοι στρατιώτες να μπαίνουν από λάθος για λίγο στο ελληνικό έδαφος. Είναι λογικό ότι σε βάθος πολλών ετών, έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν στην δημοσιότητα. Πως θα αντιμετωπίζονταν πρακτικά, άλλα τέτοια περιστατικά που σίγουρα έχουν συμβεί στο παρελθόν;

Προφανώς, εάν μιλάμε π.χ. ότι ελληνική περίπολος, έχει περάσει στο τουρκικό έδαφος, με το που γίνεται αντιληπτή από τους Τούρκους στρατιώτες, και από απόσταση, θα τους φωνάζουν ότι έχουν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος και να υποχωρήσουν άμεσα, διαφορετικά θα πυροβολήσουν. Μπορεί να έχουν και σχετική εντολή, να πυροβολήσουν π.χ. στον αέρα προς εκφοβισμό, έτσι ώστε αυτός που έχει κάνει λάθος και μπήκε στην επικράτεια του γείτονα, να υποχωρήσει αμέσως, προς την δική του επικράτεια. Αυτό είναι το λογικό και είναι επίσης λογικό, ότι έτσι θα πράττουμε και εμείς, ο ελληνικός στρατός, στις όποιες περιπτώσεις, Τούρκοι στρατιώτες εισέρχονται κατά λάθος εντός ελληνικής επικράτειας.

Εάν δεν ενεργούσαν έτσι που προτάσσει η λογική και σε κάθε περίπτωση λάθους εισχώρησης είτε Ελλήνων, είτε Τούρκων, στην “αντίθετη” πλευρά, τότε είναι επίσης λογικό, ότι δεν θα ήταν μέσα σε τόσσαααα χρόνια, το πρώτο περιστατικό αιχμαλώτισης και από τους μεν και από τους δε. Δηλαδή εάν τις περιπτώσεις λάθους, τις διαχειρίζονταν με τον τρόπο που μας λένε ότι διαχειρίστηκε και η τρέχουσα περίπτωση, τότε εκατέρωθεν, θα είχαμε πιάσει συχνά Τούρκους στρατιώτες αιχμαλώτους όπως και οι Τούρκοι, θα είχαν πιάσει Έλληνες.
Αφού όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέσα σε π.χ. 30-40 χρόνια, τι άλλαξε και συνέβη τώρα; Οι καιρικές συνθήκες ή το δύσκολο του τοπίου, δεν είναι δικαιολογίες, διότι παρόμοιες συνθήκες ή και δυσκολότερες, θα έχουν υπάρξει σίγουρα σε μια περίοδο π.χ. βάθους 40 ετών, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά.

Εάν λοιπόν οι Έλληνες στρατιώτες, που τονίζουμε ότι δεν αμφισβητείται, είχαν περάσει κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος και εφόσον οι Τούρκοι δεν ήταν “φαντάσματα” για να πλησιάσουν τους δικούς μας, να τους πάρουν τα όπλα και να τους συλλάβουν, ακόμα και εάν οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι, π.χ. 5 ή 8 άτομα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το νούμερο, πείτε λοιπόν ότι ήταν και οκτώ, τους βλέπουν συνεπώς οι 8 Τούρκοι τους δύο Έλληνες, αλλά εκ των πραγμάτων τους χωρίζει μια απόσταση, εκτός εάν δεχτούμε ότι οι Τούρκοι ήταν “φαντάσματα” και πλησίασαν τους δικούς μας χωρίς να γίνουν καθόλου αντιληπτοί · η εν λόγω όμως άποψη, κατανοείτε ότι δεν ευσταθεί · ακόμα και εάν κάποιος είναι μη ιδιαίτερα ικανός, από την στιγμή που ακούει και βλέπει, κάπως θα αντιληφθεί ότι κάποιοι άλλοι πλησιάζουν προς το μέρος που βρίσκεται. Δεν γίνεται οι άλλοι, εν προκειμένου οι Τούρκοι, να διακτινίστηκαν μπροστά (ή πίσω) από τους Έλληνες στρατιώτες. Και άντε, να μην ήταν ικανός ο ένας, δεν ήταν και ο άλλος;

Γεννάται λοιπόν το σημαντικότατο ερώτημα, πως οι Τούρκοι πλησίασαν τους Έλληνες, τους πήραν τα όπλα και τους συνέλαβαν, αφού η λογική προτάσσει ότι πλησιάζοντας τους Έλληνες, ακόμα και εάν οι Τούρκοι εκ του πονηρού, το έκαναν όσο πιο σιωπηλά μπορούσαν, πάλι όταν θα έφταναν σε μια σχετικά κοντινή απόσταση, θα γίνονταν αντιληπτοί, και αν μη τι άλλο, οι Έλληνες:

α. Εάν γνώριζαν, που από ό,τι έχουμε διαβάσει, γνώριζαν ότι είχαν χαθεί και ότι πιθανότατα βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, θα υποχωρούσαν και ενδεχομένως θα χρησιμοποιούσαν και τα όπλα τους, βλέποντας ότι κάποιοι προσπαθούν “αθόρυβα” να τους επιτεθούν – προφανώς όμως και από ό,τι γνωρίζουμε, δεν συνέβη κάτι τέτοιο, δεν έπεσαν πυροβολισμοί,

β. Εάν οι Έλληνες νόμιζαν ότι βρίσκονταν εντός ελληνικού εδάφους, μη έχοντας αντιληφθεί ότι έχουν εισχωρήσει στην τουρκική επικράτεια, τότε πάλι, βλέποντας κάποιους να τους πλησιάζουν “αθόρυβα”, θα έπρεπε να κάνουν διαδικασία αναγνώρισης και εάν έβλεπαν ότι αυτοί που βρίσκονταν σε κάποια απόσταση, δεν ανταποκρίνονταν, να έκαναν ότι προβλέπεται από τις διαταγές που έχουν, που φανταζόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση, θα είναι να πυροβολήσουν, τουλάχιστον στην αρχή εκφοβιστικά (π.χ. στον αέρα) και εν πάση περιπτώσει, να ακολουθήσουν την διαδικασία, διότι σίγουρα θα υπάρχει μια διαδικασία, και επικοινωνία θα έχουν με ασυρμάτους κ.ά..

Επομένως ΠΩΣ συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες, παίρνοντάς τους οι Τούρκοι τα όπλα και συλλαμβάνοντάς τους χωρίς να υπάρξει αντίσταση από την δική μας πλευρά; Είναι φύσει αδύνατον, εκτός και οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει τεχνολογία διακτινισμού.

Τώρα τα περί κατασκοπίας, με δύο κινητά τηλέφωνα, σε μια περιοχή που εδώ και πολλά πολλά χρόνια, θα είναι πολύ-φωτογραφημένη εκατέρωθεν και από εδάφους και αέρος, είναι προφανώς αστείο.

Εάν δεν δοθεί μια πειστική εξήγηση, κυρίως από την ελληνική πλευρά (την στρατιωτική μας και πολιτική ηγεσία), τότε ο καθένας μπορεί να κάνει διάφορες σκέψεις με το μυαλό του, που θα εξηγούν βάσει λογικής το γιατί συνέβη ένα τέτοιο πρωτόγνωρο περιστατικό. Έτσι δεν είναι;

Related posts