30 Απριλίου 2024

Σταϊκούρας: Ούτε 1 ευρώ από τα 15 δισ. δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία

Σταϊκούρας: Ούτε 1 ευρώ από τα 15 δισ. δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία

«Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης οδηγούν στο στέγνωμα της οικονομίας» τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα παραπέμπεται στις καλένδες».
Ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση για στέγνωμα της πραγματικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι από τη δόση των 15 δισ. ευρώ που εκταμίευσε ο ESM προς την Ελλάδα, ούτε 1 ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία.

«Η συρρίκνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι και αυτή μια αυταπάτη του κ. Τσίπρα» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι «η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Η συρρίκνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι και αυτή μια αυταπάτη του κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα:
• Διαφαίνεται ήδη η φορολογική κόπωση των πολιτών, πριν καν αρχίσουν οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις του 2ου εξαμήνου.
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διατηρούνται υψηλές, παρά τη σημαντική εκταμίευση πόρων από τη δανειακή σύμβαση για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα η εκκαθάρισή τους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, συνεχώς να μετατίθεται χρονικά.
• Το σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται.
• Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, παρουσιάζουν σημαντική αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου -ήδη κατά 680 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2018- προκειμένου η Κυβέρνηση να δείξει υψηλότερα πλεονάσματα.
• Την ίδια στιγμή, από την τελευταία δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ, ούτε 1 ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία.

Επιβεβαιώνεται έτσι, με μονότονο τρόπο, ότι η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης οδηγούν στο στέγνωμα της οικονομίας».

Related posts