18 Ιουλίου 2024

Μια περιέργη Εξαίρεση χιλιάδων εταιριών από τα ανακουφιστικά μέτρα για τον COVID19

Μια περιέργη Εξαίρεση χιλιάδων εταιριών από τα ανακουφιστικά μέτρα για τον COVID19

16.04.2020 – Στην ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Αριθμ. 39162 ΕΞ 2020, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1457 Τεύχος Β΄(16.04.2020), με Θέμα:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

κανονίζουν και περιγράφουν, τα της καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα σαράντα πέντε (45) ημερών, από την 17η Μαρτίου 2020 έως και την 30η Απριλίου 2020, στους πληττόμενους από την κρίση κορωνοϊού COVID-19.

Δικαιούχοι αυτής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ και που περιλαμβάνονται στους πληττόμενου, βάσει της (προφανώς ενημερωμένης) Λίστας ΚΑΔ που έχει η ΚΥΑ Αριθμ. 39162 ΕΞ 2020.

Ως εδώ καλά, διότι έχουμε άλλη μία Δράση ανακούφισης από την κρίση, των πληττομένων επιχειρήσεων.

Όμως όπως εντόπισε και επισήμανε ευστόχως και αμέσως, η LOLplus – ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ενταχθεί στη λήψη VOUCHER ΤΗΛΕΚΑTΑΡΤΙΣΗΣ 600 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες (μια άλλη γνωστή Δράση των ημερών), είναι εκτός της Λίστας ΚΑΔ που υπάγονται στη λήψη ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 800 ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων και ελ. επαγγελματιών.

Αυτό έχει ως συνέπεια, επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, και ΙΚΕ, που έχουν ως κύριο ΚΑΔ τους εντασσόμενους ΚΑΔ στο voucher των 600€ να μην μπορούν να πάρουν ούτε το Voucher (διότι σε αυτή τη Δράση οι εταιρίες αποκλείονται, με εξαίρεση αυτές της παροχής λογιστικών υπηρεσιών, που πέτυχε την είσοδό τους στο Voucher το ΟΕΕ πρόσφατα), ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού 800€!

Αυτό δε, αποκλείεται να είναι λάθος, εκ παραδρομής, μέσα στο χαμό, διότι οι ΚΑΔ που είναι επιλέξιμοι στο Voucher, ήταν στην Λίστα ΚΑΔ πληττόμενων και βγήκαν σε αυτή τη νέα ΚΥΑ (39162 ΕΞ 2020), επομένως έγινε μια συνειδητή επιλογή, αποκλεισμού πάρα πολλών εταιριών.

Εμείς ως Taxcoach δίδουμε έμφαση στο ότι, απλά (;), ένα πλήθος επιχειρήσεων, αποκλείστηκαν συνειδητά.
Και να υποθέσουμε ότι η πολιτεία, επαφίεται στους λογιστές να εξηγήσουν αυτόν τον περίεργο αποκλεισμό και από τις δύο Δράσεις, στους πληττόμενους που εναγωνίως ρωτούν σχετικά;
Και τελικά η πολιτεία, θέλει πραγματικά να βοηθήσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις ή απλά, θέλει να μιλάει με γενικότητες στα κανάλια για μέτρα στήριξης, τα οποία εάν τα μελετήσεις στην λεπτομέρειά τους (πράγμα που δεν το κάνουν στα κανάλια, τα οποία αρκούνται μονάχα σε γενικές περιγραφές των μέτρων), όπως στην προκειμένη περίπτωση, αυτοκακυρώνονται;

Πηγή

Σημειώσεις και Επισημάνσεις επί του μέτρου στήριξης των επιχειρήσεων Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ενδιαφέροντα Χρηστικά Σεμινάρια

Related posts