26 Ιανουαρίου 2021

Breaking News

Αύξηση 10% στα δάνεια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων

Αύξηση 10% στα δάνεια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων

Αύξηση 10% στα δάνεια μέσω χρηματοδοτικών εργαλείωνδάνεια

Κατά 10% αυξήθηκε το Φεβρουάριο, σε μηνιαία βάση, η έκδοση δανείων από τις τράπεζες που δίνονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων των οποίων την επίβλεψη έχει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης μετά τη μηνιαία σύσκεψης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα δάνεια που δίνονται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων ανήλθαν στα τέλη Φεβρουαρίου στα 1,340 δισ. ευρώ.

«Ζητήσαμε από τις τράπεζες, ιδίως αυτές που έχουν βραδυπορήσει σχετικά με άλλες, να τρέξουν γρηγορότερα, διότι το 2014 θα είναι ένα κρίσιμο έτος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» είπε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ Γ.Ζανιάς σχολίασε ότι «καλό είναι να τρέχουμε πιο γρήγορα, θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη όπως έχω πει κι άλλες φορές, τη δυναμική της αγοράς και το ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας σε αυτή τη φάση είναι που σταθεροποιείται».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιταχυνθεί η έκδοση δανείων όταν θα βελτιωθούν και οι διάφορες εξωτερικές συνθήκες περισσότερο στους αμέσως επόμενους μήνες.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση είπε: «Θέλει κεφάλαια, τα κεφάλαια γενικώς βοηθάνε, είναι ένα σωρό πράγματα που γίνονται αυτή τη στιγμή στις τράπεζες και κάποιες τράπεζες είναι απασχολημένες με την ανακεφαλαιοποίηση, κάποιες είναι που μόλις ξεκίνησαν οι αξιολογήσεις των ισολογισμών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάποιες προσπαθούν να συγχωνευθούν, κάποιες ολοκληρώνουν τις εθελούσιες εξόδους, κάποιες προετοιμάζονται για τα επόμενα stress tests. Υπάρχουν ένα σωρό διαρθρωτικά προβλήματα εκεί μέσα, για αυτό και είπα ότι το τραπεζικό σύστημα τώρα σταθεροποιείται και καλό είναι να επιταχύνουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε περισσότερη ρευστότητα και πιο γρήγορα».

ΠΗΓΗ VORIA.GR

Related posts