23 Σεπτεμβρίου 2021

Breaking News

Για ποιους εργαζόμενους μειώνεται το ωράριο μία ώρα ημερησίως

Για ποιους εργαζόμενους μειώνεται το ωράριο μία ώρα ημερησίως

Για ποιους εργαζόμενους μειώνεται το ωράριο μία ώρα ημερησίως. Το ΙΚΑ με εγκύκλιο του, γνωστοποιεί τα της επέκτασης του μειωμένου ωραρίου σε ορισμένους υπαλλήλους.Για ποιους εργαζόμενους μειώνεται το ωράριο μία ώρα ημερησίως

Ειδικότερα, αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου, αλλά και ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά με αναπηρία ή συζύγους με αναπηρία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία ώρα (λιγότερο) ημερησίως, άνευ ανάλογης περικοπής αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά μέχρι 15 ετών, τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και περισσότερο.

…και αυτό καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής σε καθημερινή βάση (π.χ. μέτρηση σακχάρου, χορήγηση της ινσουλίνης και ειδική απαιτούμενη διατροφή).

Επιπλέον, επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία ώρα (λιγότερο) ημερησίως, άνευ ανάλογης περικοπής αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, τον οποίο και συντηρούν.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Προσθέτουμε το ευ στο επιχειρείν σας!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts