28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δεν είναι αστείο: Συνταξιούχος στην Ισπανία προσφέρει €5.000 σε όποιον προσλάβει τον γιο του (Φωτο)

Δεν είναι αστείο: Συνταξιούχος στην Ισπανία προσφέρει €5.000 σε όποιον προσλάβει τον γιο του (Φωτο)

Περισσότερες από 20 εταιρίες έχουν ανταποκριθεί αφού ένας συνταξιούχος στην Σαραγόσα, Ισπανία, έβαλλε αγγελία σε τοπική εφημερίδα, προσφέροντας έως €5.000 σε οποιονδήποτε προσλάβει τον 39χρονο γιο του.

Η αγγελία στην Heraldo de Aragón έλεγε:

Στα Ισπανικά “PENSIONISTA ofrece 5.000 euros a empresa que contrate a su hijo en paro, cualificado, rensponsable y trabajador, buen expediente profesional, segun contrato cantidad negociable, privacidad absoluta”.
Η μετάφραση στα Ελληνικά είναι “ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ προσφέρει €5.000 σε εταιρία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο μου, ο οποίος έχει προσόντα, είναι υπεύθυνος, σκληρά εργαζόμενος και έχει καλή επαγγελματική εμπειρία, ανάλογα με το ποσό της σύμβασης διαπραγματεύσιμα, απόλυτη εχεμύθεια”.

Ακολουθεί η φωτογραφία της αγγελίας από την τοπική εφημερίδα:

aggelia2

Ο συνταξιούχος, πρώην δικηγόρος που προτίμησε να μείνει ανώνυμος, ανέφερε ότι ο γιος του, που έχει ένα παιδάκι 5 ετών, είχε μια σειρά προσωρινών εργασιών, η τελευταία από τις οποίες έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2014).

Ανέφερε ότι δεν τον πειράζει εάν όσοι ανταποκριθούν προσφέρουν εργασία πλήρους απασχόλησης [που τότε μπορούν να δοθούν έως €5.000 αμοιβή] ή περιστασιακές (με σύμβαση ορισμένων μηνών) [τότε το ποσό θα είναι μικρότερο, διαπραγματεύσιμο, ανάλογα με την εργασία που θα προσφερθεί] – ο,τιδήποτε προκειμένου να βγάλει τον γιο του από την ‘τρύπα’ στην οποία έχει βρεθεί. Ανέφερε επίσης ότι καμία από τις 20 εταιρίες που ανταποκρίθηκαν, δεν ζήτησαν και συζήτησαν για τα χρήματα, αλλά ζήτησαν να εξετάσουν το Βιογραφικό του γιου του.

Ο συνταξιούχος δεν είχε συζητήσει με τον γιο του πριν βάλει την αγγελία, και είπε στην El País ότι όταν ο γιος του το έμαθε “εξαγριώθηκε μαζί μου και ανησύχησε ότι κάποιος στην Σαραγόσα, θα καταλάβει ποιος πραγματικά ήταν (ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του). Είπε ότι ντρέπονταν. Αλλά μετά από μακρά συζήτηση που είχαμε, μου είπε ότι είμαι ο καλύτερος πατέρας στον κόσμο”.

Η ανεργία στην Ισπανία βρίσκεται γύρω στο 23%, που συνεπάγεται ότι περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτός εργασίας, και 134.000 θέσεις εργασίας, χάθηκαν μόλις τον Αύγουστο. Τα μεγέθη από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να χειροτερεύσουν, όταν περίπου 333.000 άνθρωποι που είχαν εποχιακές θέσεις εργασίας, κυρίως στον τουρισμό και στον τομέα των υπηρεσιών, έληξαν στο τέλος Αυγούστου.

Στην Ισπανία, το εισόδημα των συνταξιούχων αποτελεί το μοναδικό εισόδημα για το περίπου 20% των νοικοκυριών, καθώς πολλοί Ισπανοί αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια των γονέων ή και των παππούδων τους προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
Το ίδιο άλλωστε δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα;

Πριν, εμείς οι συνταξιούχοι, βοηθούσαμε τα εγγόνια μας, αλλά τώρα δυστυχώς, πρέπει να φροντίζουμε και τα παιδιά μας” ανέφερε ο συνταξιούχος της Σαραγόσα, προσθέτοντας ότι και τα άλλα τέσσερα παιδιά του, δεν βγάζουν αρκετά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Επειδή ως ιστορία είναι δύσκολα πιστευτή, βάζουμε και το link που η ιστορία αναφέρεται στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα El País. Δείτε εδώ.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

•  Ενδιαφέρουσα Αρθρογραφία

•  Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

•  Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts