29 Οκτωβρίου 2020

Breaking News

Απλήρωτο το «χαράτσι» του 2012 για 1.645.000 ακίνητα -Αναδρομικά θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Πηγή:www.reporter.gr

Απλήρωτο το «χαράτσι» του 2012 για 1.645.000 ακίνητα -Αναδρομικά θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες   Πηγή:www.reporter.gr

Οι ιδιοκτήτες 1,645 εκ. ακινήτων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο «χαράτσι» του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενική Γραμματείας Εσόδων.χαράτσι

Έτσι, περίπου ένα εκ. ιδιοκτήτες καλούνται από το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλουν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ έως τις 31 Ιανουαρίου 2014.Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας για εξόφληση του χαρατσιού του 2012 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2012 έγινε με το νέο σύστημα διασταυρώσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έστειλε ηλεκτρονική πρόσκληση σε κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ να το πράξουν και μάλιστα άμεσα.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα ΤΑΧΙSnet.

Οι ιδιοκτήτες έχουν προθεσμία έως 31 Ιανουαρίου να πληρώσουν είτε εφάπαξ, είτε να μπουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.

Η εικόνα για τέλη και ΦΑΠ

Παράλληλα, τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν καταβάλλει 95.000 ιδιοκτήτες οχημάτων. Τα τέλη πλήρωσαν 5,37 εκ. ιδιοκτήτες που κατέβαλαν 1.081 εκατ. ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με την ΓΓ Εσόδων, ολοκληρώθηκε και η εκκαθάριση εκκρεμών ΦΑΠ ετών 2012 και 2013, τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου https://www1.gsis.gr , μέσω της οποίας γίνεται εκτύπωση των εκκαθαριστικών.

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα, που αφορούν 7.081 υπόχρεους, έχουν αναρτηθεί στην επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου» www1.gsis.gr /webtax/incomefp/per.jsp, με ημερομηνία πληρωμής την 31η Ιανουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η καταβολή των φόρων και των λοιπών δημόσιων εσόδων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κώδικα διενεργείται αποκλειστικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, με τη χρήση κωδικού πληρωμής.

Πηγή:www.reporter.gr

Related posts