28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δωρεάν Internet σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος

Δωρεάν Internet σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος

Δωρεάν Internet σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος, αλλά και άλλες σχετικές παροχές, θα έχουν από τον Ιούλιο και σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.Δωρεάν Internet σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος

Πως γίνεται αυτό όμως;

Πρόκειται για μία νέα Δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον τίτλο «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα (Ιούλιο).
Αφορά όλες τις οικογένειες- νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις εξής Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδος, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν ‘ψηφιακά αναλφάβητες’. Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίδοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της».

Η διαδικασία προκειμένου να επωφεληθούν οι δικαιούχοι, αναφέρεται ότι θα είναι απλή:  Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ένα κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσουν σε επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν στη Δράση. Οι δικαιούχοι θα μπορούν:

• Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο nternet για 12 μήνες.

• Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).

• Να εκπαιδευτούν στη βασική χρήση του Η/Υ και του internet στον χώρο τους, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Related posts