18 Μαΐου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 01/11/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 01/11/17

Τα σημαντικά νέα της Τετάρτης 01 Νοεμβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός” – Jean-Jacques Rousseau

Ε λ λ ά δ α 

• Ο Χρήστος Σπίρτζης ανοίγει νέα κόντρα με τις εταιρίες διαμεσολάβησης ΤΑΧΙ, όπως οι Uber και Beat: O υπουργός ανέφερε ότι είναι θέμα πολιτικό, καθώς κάποιες από αυτές τις εταιρίες δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ φόρου στο ελληνικό Δημόσιο, στο μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετείχαν ή συμμετέχουν υπεράκτιες εταιρείες από τον Παναμά και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Όπως είπε ο υπουργός, η έδρα της Taxibeat βρισκόταν από συστάσεώς της στο Λονδίνο, ενώ ζήτησε η εταιρία να προσκομίσει τις φορολογικές δηλώσεις, να δούμε τι έχει πληρώσει στη χώρα μας. Τώρα ζητάει από αυτές, να φέρουν στοιχεία για τον νόμιμο εκπρόσωπό τους στην Ελλάδα ή υπεύθυνο άσκησης της δραστηριότητας διαμεσολάβησης, που κατοικεί ή εδρεύει στην Ελλάδα, να προσκομίσουν φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων τριών ετών, καταστατικό (μετοχική σύνθεση, νόμιμη εκπροσώπηση, έδρα) και αριθμό ΓΕΜΗ.

• Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, θα μπορούν να προμηθεύονται μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο και με €1,40. Εν τω μεταξύ παράταση πήραν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οι μηνιαίες κάρτες Οκτωβρίου.

• Στο νοσοκομείο «Λαϊκό», με εντολή της Διοικήσεως, τα χειρουργεία δεν θα γίνονται έως τον Φεβρουάριο (του 2018) λόγω έλλειψης κονδυλίων.

• 12.508 πρόσφυγες διασώθηκαν από 1 Μαΐου έως και 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ).

• Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Στον Καναδά, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, σε -0,1%, οδηγούμενο από τις υποχωρήσεις στην μεταποίηση και τον πετρελαϊκό τομέα.

• Τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη, που εόρταζε το Χάλοουΐν: ουζμπέκος φανατικός ισλαμιστής, με νοικιασμένο φορτηγάκι, έπεσε στο πλήθος, έπειτα βγήκε έξω, φερόμενος να κρατά δυο όπλα, και φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ, όταν αστυνομικοί τον εξουδετέρωσαν. Απολογισμός: 8 νεκροί και 11 τραυματίες. Ο τρομοκράτης, είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010 και εργαζόταν ως οδηγός της υπηρεσίας ταξί Uber.

• Ο Πουιτζδεμόν που βρέθηκε στο Βέλγιο, ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο. Καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 30 έτη, ο Πουιτζδεμόν, μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι θα επιστρέψει αμέσως στην πατρίδα του εάν υπάρξει κάποια εγγύηση για δίκαιη δικαστική διαδικασία. Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων με τη Μαδρίτη, διαμηνύει ότι ο Πουιτζδεμόν, αντιμετωπίζεται όπως κάθε ευρωπαίος πολίτης.

• Γερμανία: Με τη σύλληψη 19χρονου Σύρου, αποτράπηκε σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα.

• Στην Τουρκία επίσης αποτράπηκε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς οι Αρχές συνέλαβαν ομάδα τζιχαντιστών, οι οποίοι ετοίμαζαν μεγάλη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη: Έχοντας αγοράσει από πριν φούρνους μικροκυμάτων από κατάστημα του εμπορικού κέντρου, θα τους επέστρεφαν γεμισμένους με εκρηκτικά, προφασιζόμενοι ότι είχαν πρόβλημα και έπειτα θα τους πυροδοτούσαν.

>>> Διαβάστε τάχιστα τα χθεσινά σημαντικότερα νέα, ΕΔΩ.

Related posts