3 Μαΐου 2024

Εντάθηκαν οι αποπληθωριστικές τάσεις τον Μάιο

Εντάθηκαν οι αποπληθωριστικές τάσεις τον Μάιο

Εντάθηκαν οι αποπληθωριστικές τάσεις τον Μάιο, έτσι ώστε ο πληθωρισμός εμφάνισε πτώση 2,0% έναντι του Μαΐου του 2013.Εντάθηκαν οι αποπληθωριστικές τάσεις τον Μάιο

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, παρουσίασε κάμψη 0,8%  τον φετινό Μάιο σε μηνιαία βάση και έναντι του Απριλίου, συγκριτικά με μείωση 0,2%, που είχε σημειωθεί την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 2,0% τον Μάιο του 2014 σε ετήσια βάση ήταν αποτέλεσμα των μειώσεων σε όλες τις βασικές υποκατηγορίες, γεγονός που σημαίνει ότι οι αποπληθωριστικές τάσεις είναι γενικευμένες στο σύνολο της οικονομίας μας.
Εντονότερη ποσοστιαία πάντως, ήταν αυτή της υποκατηγορίας «Ένδυση και υπόδηση» με 9,4% με την «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες» να ακολουθεί με πτώση 5,6% και την «Εκπαίδευση» με κάμψη 3,9%.
Στον αντίποδα, την μικρότερη κάμψη παρουσίασε η υπο-ομάδα της «Στέγασης» με 0,6% και της «Ξενοδοχεία – Καφέ – Εστιατόρια» με 1,6%.

Η σε μηνιαία βάση πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,8% τον Μάιο του 2014, ναι μεν ήταν πάλι σχεδόν γενικευμένη σε όλο το εύρος της οικονομίας, αλλά εντονότερη ποσοστιαία ήταν η πτώση στην υποκατηγορία «Ένδυση και Υπόδηση» (κατά 8,9%). Η πτώση σε αυτή την υποκατηγορία οφείλονταν στο δεκαήμερο εκπτώσεων.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:

Αποπληθωριστικές τάσεις διατηρήθηκαν και τον Απρίλιο

Ενεργούν από δόλο ή από βλακεία;

Related posts