11 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας – Τι να προσέξουμε!

Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας – Τι να προσέξουμε!

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ της 29 Ιουνίου 2014, συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Σημεία εκ’ των οποίων γίνεται έλεγχος και διαπιστώνονται παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας είναι:
  • έκδοση ή μη προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων
  • απασχόληση ανασφάλιστου προσωπικού
  • μη καταχώρηση εργαζομένου στους πίνακες προσωπικού
  • μη επίδειξη του πίνακα απασχολούμενου προσωπικού
  • μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών ταμειακής μηχανής

φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι  ελέγχθησαν δεκατέσσερα (14) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, σε τέσσερα (4) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσειςΣτον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους

Συνεχίζονται οι εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας (23-29/06), αστυνομικοί της Υπηρεσίας διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, στις περιοχές Πόρτο Ράφτη, Μαραθώνα, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας Αττικής.
Συνολικά, ελέγχθησαν δεκατέσσερα (14) καταστήματα, σε τέσσερα (4) εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ως εξής:
· μη έκδοση προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, σε μία (1) περίπτωση,
· απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου, σε μία (1) περίπτωση,
· μη καταχώρηση ενός εργαζομένου στους πίνακες προσωπικού, σε μία (1) περίπτωση,
· μη επίδειξη του πίνακα απασχολούμενου προσωπικού, σε δύο (2) περιπτώσεις,
· μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών ταμειακής μηχανής, σε δύο (2) περιπτώσεις.

Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ενημερώθηκαν τόσο οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. όσο και τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Related posts