20 Ιανουαρίου 2021

Breaking News

‘Εως 30-5-14: Υποβολή Ε9 για μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013

‘Εως 30-5-14: Υποβολή Ε9 για μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013

Ε9Από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9, οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων επιβάλλεται φέτος για πρώτη φορά και θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Γι αυτό ακόμη και οι φορολογούμενοι που δεν είχαν μεταβολές στην περιουσιακή κατάστασή τους, κατά το 2013, θα πρέπει να ελέγξουν, μέσω του TAXISnet, ότι είναι σωστά τα στοιχείων των προηγούμενων δηλώσεων ακινήτων Ε9 για να αποφευχθούν λάθη στον υπολογισμό του φόρου. 

Εξάλλου, εκτός λειτουργίας θα βρίσκονται έως τις 5 το απόγευμα οι εφαρμογές του Taxisnet, λόγω της προετοιμασίας για την έναρξη υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 του 2014.

Οι εφαρμογές που δεν θα λειτουργούν για τις επόμενες ωραίες είναι οι εξής: Δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9.Υποβολή Ε2 και Ε3 νομικών προσώπων. Πετρέλαιο θέρμανσης. Μίσθωση ακινήτων.

(Newsroom ΔΟΛ) πηγή news.in.gr

Related posts