16 Απριλίου 2021

Breaking News

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων και θυρίδων

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων και θυρίδων

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εντός 10 ημερών που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και κατασχέσεις μισθών εις χείρας, δέσμευση καταθέσεων χωρίς καμία προειδοποίηση των φορολογούμενων, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

euros
Επιπλέον, οι φορολογικές Αρχές θα μπορούν να επιβάλουν συντηρητική κατάσχεση όχι μόνο των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και των χρημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που υπάρχουν στις τραπεζικές θυρίδες φορολογουμένων ή επιχειρήσεων, στους οποίους ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ ή μη έκδοση φορολογικών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ. Τα νέα «όπλα» της εφορίας κατά της φοροδιαφυγής περιλαμβάνονται σε διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη διάταξη που προβλέπει την κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών ακόμη και πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής των οφειλών τους στην περίπτωση που η εφορία κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος μη εξόφλησής τους. Με τις ρυθμίσεις αυτές στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα γίνει αποτελεσματικότερη η πολιτική είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

 

Πηγή: imerisia.gr

Related posts