27 Απριλίου 2024

Επίτευξη στόχων για το υπουργείο: Μείωση δημοσίων υπαλλήλων – απλοποίηση διαδικασιών – αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού

Επίτευξη στόχων για το υπουργείο: Μείωση δημοσίων υπαλλήλων – απλοποίηση διαδικασιών – αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού

Μείωση δημοσίων υπαλλήλων – απλοποίηση διαδικασιών – αξιοποίηση έμψυχου δυναμικούΜείωση δημοσίων υπαλλήλων - απλοποίηση διαδικασιών

Ημερίδα διοργάνωσε το υπουργείο στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αναδιοργάνωση των δομών και ανασχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών. Στόχος της συζήτησης, η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δραστική μείωση που παρατηρήθηκε από το 2010 έως σήμερα στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου, αφού το ποσοστό συρρίκνωσης έχει φτάσει το 35% (περίπου 8 δισεκ. ευρώ) και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 250.000 άτομα. (>)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, όπως επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης, στη ελληνική δημόσια διοίκηση υπήρξαν 3 βασικές τομές:

  • αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία (με μείωση κατά περίπου 40% των δομών, με νέα οργανογράμματα τα οποία βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση)
  • απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών (με μείωση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση του ρόλου των ΚΕΠ) και
  • αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού (με παράδειγμα το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μάλλον αύριο στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο).

 

***Διαβάστε ακόμη…

Δείτε την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης

Αύξηση παρουσιάσαν οι κατασχέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ε. Μυτιληναίος: Η βελτίωση στην οικονομία θα φανεί προς τα τέλη της δεκαετίας

Σημάδια μείωσης στην ελληνική αγορά σε ακάλυπτες και σφραγισμένες επιταγές

Διεκδικεί μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση

 

Related posts