7 Μαρτίου 2021

Breaking News

Μείωση συντάξεων ανάλογα με την περιουσία – Τι προβλέπει η πρόταση

Μείωση συντάξεων ανάλογα με την περιουσία – Τι προβλέπει η πρόταση

Μείωση συντάξεων ανάλογα με την περιουσία – Τι προβλέπει η πρόταση, προς ένα πιο “ευέλικτο” μοντέλο: Από το επόμενο έτος το κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση των συντάξεων κατά 1,7 δισ. και πλέον δεν θα εγγυάται παρά μόνο τα 360 ευρώ της βασικής σύνταξης.Μείωση συντάξεων ανάλογα με την περιουσία – Τι προβλέπει η πρόταση

Το θέμα των συντάξεων παραμένει στην πρώτη γραμμή. Τα Ταμεία είναι σχεδόν στο σύνολό τους προ κατάρρευσης. Οι εισφορές μειώνονται και η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη. Κάπως έτσι το ασφαλιστικό έρχεται και επανέρχεται.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο τα κλιμάκια της τρόικας έριξαν στο τραπέζι το μοντέλο του συνταξιοδοτικού συστήματος της Αυστραλίας που προβλέπει αυξομειώσεις στις συντάξεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε ασφαλισμένου.

Ένας ασφαλισμένος με ιδιόκτητο σπίτι, εξοχικό ή ακόμη ακίνητο από το οποίο εισπράττει ενοίκια στην Αυστραλία εισπράττει μικρότερη συνταξη από έναν πολίτη χωρίς ιδιόκτητο ακίνητο. Αναλόγως αυξομειώνεται η σύνταξη και εάν ο ασφαλισμένος έχει παιδιά ή όχι, εάν έχει κάποιο άλλο εισόδημα εκτός της σύνταξης κλπ.

Στην Ελλάδα το υπουργείο επιμένει, δεν υπάρχει, λένε, επίσημη πρόταση από την τρόικα προς τον υπουργό, όμως το θέμα τέθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το μέλλον θεωρείται αβέβαιο στην Ελλάδα
Προς το παρόν το κράτος εγγυάται τα 360 ευρώ και από ‘κει και πέρα η σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης αλλά και τις κρατήσεις που έγιναν σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.
Πηγή: newsit.gr

Related posts