28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Μεγάλος χρόνος για την αποπληρωμή εκκρεμών επιστροφών ΦΠΑ απ’το Δημόσιο

Μεγάλος χρόνος για την αποπληρωμή εκκρεμών επιστροφών ΦΠΑ απ’το Δημόσιο

Μεγάλος χρόνος για την αποπληρωμή εκκρεμών επιστροφών ΦΠΑ απ’το Δημόσιο: Η είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις αποδεικνύεται ηράκλειος άθλος.σύστημα επιστροφής ΦΠΑ

Υψηλή αύξηση σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, 11 με 18 Αυγούστου, οι εκκρεμείς αιτήσεις για την πληρωμή επιστροφών ΦΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Αξίζει της προσοχής, ότι παρά τις διακοπές του 15αύγουστου, οι αιτήσεις για την πληρωμή επιστροφών ΦΠΑ κατέγραψαν στο διάστημα 11 με 18/8ου, αύξηση κατά 16,7%.

Στο υπ.οικ. υποβλήθηκαν 766 νέες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με τον συνολικό αριθμό των απλήρωτων αιτήσεων να διαμορφώνεται πλέον, στις 5.367 αιτήσεις.

Το ποσό των απλήρωτων αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ ανήλθε στα €882 εκατ. και μάλιστα, αυξήθηκε εντός μιας εβδομάδος, κατά €116 εκατ., λόγω των 766 νέων αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Μεγάλος είναι ο χρόνος για την αποπληρωμή των εκκρεμών επιστροφών ΦΠΑ από το Δημόσιο, καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 298 ημέρες, ενώ 3.138 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ έχουν χρόνο αναμονής άνω των 90 ημερών.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,την εβδομάδα 11 με 18 Αυγούστου, διαγράφηκαν ή απορρίφθηκαν εμπρόθεσμα 443 αιτήσεις πληρωμών ΦΠΑ, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται από την αρχή του έτους σε 1.854 αιτήσεις.

Related posts