2 Μαΐου 2024

Μουντιάλ και Χρηματιστήριο – και όμως υπάρχει σχέση και επιρροή

Μουντιάλ και Χρηματιστήριο – και όμως υπάρχει σχέση και επιρροή

Μουντιάλ και ΧρηματιστήριοΜουντιάλ και Χρηματιστήριο

Έρευνες της πολυεθνικής τράπεζας επενδύσεων Goldman Sachs δείχνουν ότι η απόδοση των ομάδων δεν αφήνουν αδιάφορη την οικονομική κατάσταση.

Ένας συνδυασμός οικονομικών μοντέλων, στατιστικών στοιχείων, προσομοιώσεων, μεταβλητών και μακροοικονομικών στοιχείων από τους ειδικούς της ομάδας της Goldman Sachs, οδήγησαν σε σαφή επίδραση του ποδοσφαίρου στις οικονομικοκοινωνικές συνθήκες των κρατών.

Η έρευνα αυτή δεν είναι πρόσφατη, έχει ξεκινήσει από το Μουντιάλ του 1998, και έχει διεξαχθεί πέντε φορές έως σήμερα.

Φυσικα οι ερευνητές της Goldman Sachs συνυπολογίζουν και άλλους παράγοντες, όπως εγκληματικότητα και αύξηση του εργατικού δυναμικού.

Και τίθεται το ερώτημα;

To Παγκόσμιο Κύπελλο επηρεάζει τις χρηματαγορές; Οι ειδικοί απαντούν ΝΑΙ!

Έχει παρατηρηθεί ότι για κάποιους μήνες η χώρα που έχει κερδίσει το Κύπελο, παρουσιάζει μια άνοδο στην οικονομία της, βελτίωση στο χρηματιστήριο και αύξηση περίπου 3,5% πάνω από το διεθνή μέσο όρο. Βέβαια η “διαδρομή” αυτή δεν είναι σταθερή και σιγά σιγά αρχίζει να επιστρέφει στα οικονομικά επίπεδα προ παγκοσμίου κυπέλου. (taxcoach)

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Τέλος σύμφωνα με προβλέψεις, για τους ημιτελικούς έχει επικρατήσει ότι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα είναι Βραζιλία – Αργεντινή – Γερμανία και Ισπανία. Μάλιστα σύμφωνα με μοντέλα πρόβλεψης, δίνεται ποσοστό άνω του 50% για νίκη της Βραζιλίας.

 

>>> Δείτε άλλα άρθρα μας <<<

Βελτιώσεις σε όρους ρυθμίσεων χρεών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας

Σε λειτουργία ξανά οι εφαρμογές του TAXISnet

 

Related posts