19 Απριλίου 2024

Νέα δάνεια από την ΕΤΕΠ για χρηματοδότηση και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέα δάνεια από την ΕΤΕΠ για χρηματοδότηση και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέα δάνεια από την ΕΤΕπ: Κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την ΕΤΕπ, θα υπάρξουν και νέες χρηματοδοτήσεις προς τη χώρα μας.Νέα δάνεια από την ΕΤΕπ

Στόχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μέσω της χορήγησης 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι η ενίσχυση ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ελλάδα.

Τα δάνεια θα χορηγηθούν στις τράπεζες Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος (150 εκατ. ευρώ) και στην Alpha Bank (50 εκατ. ευρώ), για να προωθηθούν στη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έμφαση τη βιομηχανία, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

Σε συνέχεια απόφασης του Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2013), η ΕΤΕπ θέσπισε τον Ιούλιο του 2013 το πρόγραμμα «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων σε αγορές εργασίας με δύσκολες συνθήκες για τους νέους.

Τα δάνεια έρχονται να καλύψουν κατά το ένα μέρος τους, ειδικά τη χορήγηση στο πρόγραμμα «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους»

Ποια κριτήρια θα τεθούν στις ΜΜΕ για να είναι επιλέξιμες και να έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους»:

  • προσθήκη ενός τουλάχιστον εργαζομένου στο προσωπικό τους κατά το τελευταίο 6μηνο (ή πρόθεση της επιχείρησης για πρόσληψη ενός ατόμου στο επόμενο 6μηνο – υπολογιζόμενο από ημερομηνία υπογραφής σύμβασης επιχείρησης με συμμετέχουσα στο πρόγραμμα τράπεζα)
  • προσφορά επαγγελματικής κατάρτισης σε νέους ή προγράμματα πρακτικής άσκησης σε νέους
  • συνεργασία με ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης, τεχνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ή πανεπιστήμιο για την σχετική απασχόληση νέων (π.χ. στο πλαίσιο θερινής πρακτικής άσκησης)

Μη ξεχνάμε ότι το 2012 μέσω του Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕπ  καλύφθηκαν χρηματοδοτικές ανάγκες σε Μικρές-Μεσαίες επιχειρήσεις και με τα 3 πρώτα δάνεια που υπογράφηκαν μεταξύ ΕΤΕπ και ελληνικών τραπεζών για τη χρηματοδοτική αυτή διευκόλυνση, είχαν σαν αποτέλεσμα την στήριξη πάνω από 250 ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβανομένων και των δύο δανείων προς Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, πλέον η ΕΤΕπ θα έχει συνολικά υπογράψει 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ:

«Σφάζει με βαμβάκι» το ΔΝΤ στη νέα του Έκθεση για την Ελλάδα

Προσεχώς, προγράμματα ΟΑΕΔ για απασχόληση 35.500 ατόμων

Προκήρυξη για 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ

Είσαι εργαζόμενος ή άνεργος; Μήπως δικαιούσαι κάποιο επίδομα του ΟΑΕΔ που ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ;;;

 

 

 

 

 

 

Related posts