19 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΟΑΕΔ: ‘Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης’ για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες και για ιδιωτικές επιχειρήσεις

ΟΑΕΔ: ‘Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης’ για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες και για ιδιωτικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου €60 εκατ. και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα/επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα προορίζεται για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Η δράση προβλέπει αφενός την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού), αφετέρου την επιδότηση με €450 μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στην πρόσκληση.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

Προσχέδιο της πρόσκλησης του προγράμματος προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόσκληση θα δημοσιευτεί τον Οκτώβριο.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης τόνισε: «Ο στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα εκείνων των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση καθώς και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν οι νέοι κυρίως άνθρωποι. Ταυτόχρονα, η πρόθεσή μας είναι αυτή η ενίσχυση να μεγιστοποιήσει το αποτύπωμα στην απασχόληση διασφαλίζοντας άμεσα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η δράση αυτή αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση της δέσμευσής μας να στηρίξουμε την ποιοτική ανάπτυξη και να ελαχιστοποιήσουμε της αρνητικές επιπτώσεις της συγκυρίας. Να δώσουμε μια ευκαιρία δημιουργίας σε όλους».

Με αφορμή τα προαναφερθέντα, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: «Η δράση που προγραμματίζουμε μαζί με το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καλείται να τονώσει τη ρευστότητα και να ενισχύσει την απασχόληση στην οικονομία, επιχορηγώντας τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας καθώς και τους ανέργους που δημιούργησαν νέες επιχειρήσεις μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων μηνών. Προσδοκούμε η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της διατήρησης των νέων θέσεων εργασίας και της αυτοαπασχόλησης να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την απασχόληση στην οικονομία».

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎  ΟΑΕΔ: Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 19.101 θέσεις Πλήρους Απασχόλησης

✎  Τρεις “δυνατές” δράσεις Επιδοτήσεων από τον Σεπτέμβριο του 2015

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts