3 Μαΐου 2024

Οι εξαγγελίες Αλ. Τσίπρα από το Ζάππειο

Οι εξαγγελίες Αλ. Τσίπρα από το Ζάππειο

Την Τρίτη 7 Μαΐου το απόγευμα, ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του, έδωσε συνέντευξη τύπου από το Ζάππειο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη και πλέον, μπορούν ως κυβέρνηση, να δίδουν κάποιες παροχές, ιδίως προς το μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που σήκωσε το βάρος τις προσαρμογής και που δεν έχει ακόμα αισθανθεί τα αποτελέσματα αυτής της ελπιδοφόρας πορείας.

Οι σημαντικότερες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που περιέχονται στο σχέδιο που έχουν καταστρώσει, όπως ανάφερε, είναι οι εξής:

• Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει ακόμη αισθανθεί τις θετικές συνέπειες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται.

• Tο πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων που έχουμε επεξεργαστεί θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της ανάπτυξης να γίνουν επιτέλους αισθητά στους πολλούς.

• Για το 2019 προχωράμε άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ, στην εστίαση από το 24% στο 13% και στη μετάταξη όλων των τροφίμων επίσης, στον συντελεστή του 13%. Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.

• Προχωράμε σε παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ: Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ αυτή θα ανέλθει στο 100% της σύνταξης. Για συντάξεις από 501-600 ευρώ, στο 70%, από 601-1000 ευρώ στο 50%. Και για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ θα αφορά το 30% της σύνταξης.

• Το 2020 προχωράμε σε κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων ως 20000 & μείωση για μεγαλύτερα με σκοπό την μείωση της φορολ. επιβάρυνσης μισθωτών & ελεύθ. επαγγελματιών. Ακόμη, προχωράμε στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων & νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών

• Μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11% για κατηγορίες όπως εκείνη της εστίασης, των τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, το νερό, με σκοπό τη μείωση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης και την τόνωση της κατανάλωσης.

• Ακόμη προχωράμε στην επαναφορά του μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους. Προχωρούμε επίσης σε μείωση του φόρου συνεταιρισμών στο 10%.

Δείτε το βίντεο με την Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες του αναλυτικά:

○>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

15/5ου: Σεμινάριο για τις Φορολογικές Δηλώσεις. Δείτε και τις Προσφορές

16/5ου: Πρακτικό σεμινάριο Διαχείρισης ψηφιακής πλατφόρμας AIRBNB

○>>>xΧΧx•xXΧx<<<○

…Αμετανόητα τα όνειρα πορεύονται
σφραγίζονται σε μονοπάτια
στο φως απλώνονται
με την αλήθεια να ακροβατεί…
[Λίνα Βαταντζή]
#PoetryIsNotDead

Related posts