17 Μαΐου 2024

Η ΓΓΔΕ άνοιξε την «πόρτα» πληροφόρησης πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων μέσω της ιστοσελίδας της

Η ΓΓΔΕ άνοιξε την «πόρτα» πληροφόρησης πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων μέσω της ιστοσελίδας της

Διαδίκτυο και νέα «πόρτα» πληροφόρησης πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΕ

πληροφόρησης πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων

Στο δικτυακό τόπο www.publicrevenue.gr της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να δημοσιεύουν περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων που εκδίδονται από το Δημόσιο, τηρουμένων των προθεσμιών καθώς των λοιπών διαδικασιών δημοσίευσης κατά τις διατάξεις των άρθρων 20 και 41 του ν.δ. 356/1974.

Αξιοποιώντας το πιο γνωστό πλέον μέσο άμεσης πληροφόρησης δεδομένων – το διαδίκτυο-, λαμβάνοντας υπόψη την κινητοποίηση των διαδικασιών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και τηρώντας τις δεσμεύσεις προς την τρόικα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, υπέγραψε τη σχετική απόφαση ΠΟΛ 1210/22-09-2014 (ΦΕΚ Β’ 2530/23.9.2014) και άνοιξε την «πόρτα» στην ευρύτερη αγορά για άμεση ενημέρωση και συμμετοχή στους πλειστηριασμούς.

Μέσω της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφέρομενοι να λαμβάνουν πληροφορίες όπως ανάρτηση φωτογραφιών ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, τιμές, αλλά και τον τόπο και χρόνο διενέργειας του πλειστηριασμού.

Προϋποθέσεις δημοσίευσης και περιεχόμενο των δημοσιοποιούμενων στοιχείων

1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία.

2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία της επισπεύδουσας, αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του καθ’ ου η εκτέλεση,
β) συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου,
γ) φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται,
δ) η τιμή της πρώτης προσφοράς,
ε) το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού,
στ) ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts