17 Ιουνίου 2024

Κατάλογος με τις αναλυτικές πληρωμές σε ΜΚΟ

Κατάλογος με τις αναλυτικές πληρωμές σε ΜΚΟ

πληρωμές σε ΜΚΟΠοιος και τι: Ο υφ. Γεροντόπουλος Κυριάκος διαβίβασε στη Βουλή Κατάλογο με τις αναλυτικές πληρωμές σε ΜΚΟ

Τον κατάλογο με τις αναλυτικές πληρωμές της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) για τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΜΚΟ, την περίοδο 2000-2010, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος.

Στο συνοδευτικό έγγραφο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημερώνει το βουλευτή ότι από το 2000 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί περί τα 732 προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας από ΜΚΟ, με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ. Όλα τα προγράμματα, εκτός από τα 198 που ευρίσκονται στο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, έχουν κλείσει, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, μετά και από τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο διαθέτει τους οικείους ανά κλειστό πρόγραμμα φακέλους.

Ο κ. Γεροντόπουλος διευκρινίζει, τέλος ότι η ΥΔΑΣ δεν χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά μόνο αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από ορισμένες ΜΚΟ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διπλωματίας και της εκάστοτε πολιτικής διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.

Ακολουθεί το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και ο πίνακας των χρηματοδοτήσεων της περιόδου 2000-2010.

πηγή enikos.gr

Related posts