13 Απριλίου 2021

Breaking News

Χ. Θεοχάρης: ποινικές συνέπειες στις περιπτώσεις που έχουν δηλωθεί ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος

Χ. Θεοχάρης: ποινικές συνέπειες στις περιπτώσεις που έχουν δηλωθεί ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος

Με ανάρτηση του ο Γ.Γ.Δ.Ε. Χάρης Θεοχάρης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) προειδοποιεί για ποινικές συνέπειες στις περιπτώσεις που έχουν δηλωθεί ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η καταβολή του. Επίσης παρέχει και συμπληρωματικές οδηγίες συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης προς αποφυγή λαθών.ποινικές συνέπειες

Σύμφωνα με την ανάρτηση του:

«Φιλική υπενθύμιση για το κοινωνικό μέρισμα.

– Η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες αν είναι ψευδής.

– Τι ψέματα μπορεί να δηλωθούν; Βασικά 3:

1. Λάθος ρολόι (ΔΕΗ)/διεύθυνση από αυτή που μένετε πραγματικά.

2. Λιγότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς

3. Περισσότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς.

Φυσικά, και τα λοιπά στοιχεία πρέπει να είναι αληθή αλλά αυτά είναι τα κύρια “λάθη” που μπορεί να κάνετε.

Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε, έχετε τέτοια λάθη παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε, το έχετε κάνει ήδη.

Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο, έχουν “σπάσει” τους συγκάτοικους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκάτοικους μέσα.

Υπάρχουν και άλλα λάθη φυσικά. Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε πιο εξειδικευμένα μηνύματα για να ελέγξουμε τις αιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνουμε αυτόματες διασταυρώσεις για να ξεχωρίσουμε αυτούς που το δικαιούνται από όσους δεν το δικαιούνται.

Πιστεύουμε πως οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν είναι πιθανό να γίνει άλλη πληρωμή πριν την προγραμματισμένη στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι τεχνικά τετριμμένη εργασία.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς πιστεύουμε πως έχει σημασία να μην δοθούν χρήματα σε μη δικαιούχους, ώστε το μέρισμα, που θα δοθεί ολόκληρο, να πάει σε όσους το έχουν *μεγαλύτερη* ανάγκη» καταλήγει η ανάρτηση του κ.Θεοχάρη.

 

Related posts