25 Απριλίου 2024

Ποιοι ξένοι έχουν επωφεληθεί από τις Golden Visa, αγοράζοντας ελληνικά ακίνητα

Ποιοι ξένοι έχουν επωφεληθεί από τις Golden Visa, αγοράζοντας ελληνικά ακίνητα

Από το 2014, όπου η χώρα μας έχει προσφέρει την “golden visa”, η οποία χορηγεί πενταετή διαμονή και σε μερικές περιπτώσεις και υπηκοόητα σε ξένους που αγοράζουν ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των €250.000, έχουν επωφεληθεί 4.193 ξένοι.

Η “golden visa” προσφέρεται και τα στενά μέλη των οικογενειών των επενδυτών, όπως τις συζύγους τους, και τα παιδιά τους με ηλικία έως 21 ετών.

Και ποιοι έχουν επωφεληθεί της “golden visa”;

• Πρώτοι έρχονται οι κινέζοι με 797 αγορές ακίνητης ιδιοκτησίας στην χώρα μας.

• Στην δεύτερη θέση, βρίσκουμε τους ρώσους, με 359 αγορές ακίνητης ιδιοκτησίας, μέσω των οποίων προσφέρθηκαν 802 visas.

• Και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι τούρκοι: 317 από αυτούς, απέκτησαν visa μέσω της απόκτησης 137 ιδιοκτησιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Στις πιο κάτω θέσεις, βρίσκουμε πολίτες από το Λίβανο, Αίγυπτο, Ιράκ, Ουκρανία, Συρία, ΗΠΑ και Ιορδανία.

Αυτοί που αποκτούν την visa μέσω αγοράς ακίνητης περιουσίας, μπορούν να την ανανεώσουν μετά την πενταετία και δεν χρειάζεται να ζουν στην εν λόγω ακίνητη περιουσία.

Π.χ. προς το παρόν, δεν υπάρχουν τούρκοι που να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που τους δίδει η visa, και να μένουν δηλαδή στην χώρα μας. Βεβαίως, ιδίως για τους τούρκους, εάν η κατάσταση στην γείτονα χειροτερέψει, δεν αποκλείεται να το κάνουν.

Οι τούρκοι έχουν προτιμήσει στις αγορές τους, ακίνητα των Αθηνών, και νοικιάζουν την ιδιοκτησία τους ή την χρησιμοποιούν ως κατοικία για τις διακοπές τους. Οι περισσότεροι τούρκοι που αγόρασαν ακίνητες ιδιοκτησίες στην χώρα μας, είναι κυρίως επιχειρηματίες, αυτό-απασχολούμενοι και συνταξιούχοι.

Κάντε share το εν λόγω άρθρο, και μπείτε στην κλήρωση που θα υλοποιήσουμε για μια δωρεάν συμμετοχή, στο σεμινάριο:
ΤΕΧΝΙΚΕΣ Έξυπνου Πωλητή…Re-brand your Sales brand.
Για την συμμετοχή σας, στείλτε μας e-mail στο info (at) taxcoach . gr, που θα έχετε βάλει τον τίτλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και το ονοματεπώνυμό σας, επισυνάπτοντας στο e-mail, και printscreen με το share του άρθρου, στην Σελίδα σας, κοινωνικής δικτύωσης. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την ΠΑ 6/10/2017 από την Σελίδα μας στο Facebook, στις 20:00.

Related posts