28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Πώς να γίνετε Τυχερός

Πώς να γίνετε Τυχερός

Η Πρόκληση: Η τύχη μπορεί να παίξει  τεράστιο ρόλο στις καθημερινές μας ζωές.

Η Επιστήμη: Υπάρχουν απλοί τρόποι προκειμένου να προσελκύσετε τύχη.

Η Λύση: Μάθετε πώς να ενισχύετε την τύχη σας – βρίσκεται στα χέρια σας!


Συγχαρητήρια!  Μόλις επιλέξατε να διαβάσετε το τυχερότερο άρθρο που θα βρείτε ποτέ.

Θεωρείτε τον εαυτό σας προληπτικό και πιστεύετε στην τύχη; Κουβαλάτε μαζί σας ένα τυχερό αντικείμενο, κάτι που θεωρείτε ότι σας φέρνει τύχη; Εάν ναι, δεν είστε ο μόνος. Μια μελέτη κατά το έτος 2003 διαπίστωσε ότι το 77% όλων των ανθρώπων θεωρεί εαυτούς τουλάχιστον ολίγον προληπτικούς και διέπεται από κάποια πράξη / διαδικασία που σχετίζεται μαγικώ τω τρόπω με την ‘τύχη’.

Ακόμα και εάν ανήκετε στο υπόλοιπο 23% που δεν πιστεύει σε αυτά, μερικές φορές οι πράξεις σας μπορεί να λένε το αντίθετο. Η Harris Interactive (2014) διαπίστωσε ότι μόνο το 20% του πληθυσμού που μελετήθηκε, θεωρούσε ότι το να διαβείς κάτω από μια ανοικτή σκάλα, θα φέρει κάποια άτυχη εξέλιξη. Ωστόσο, σε άλλη μελέτη που διεξήχθη το 1963, διαπιστώθηκε ότι όταν κάποιοι έρχονται αντιμέτωποι με το γεγονός του να διαβούν κάτω από μια ανοικτή σκάλα, ποσοστό άνω του 70% δεν τόλμησαν να περάσουν όντως κάτω από αυτή, ενώ προτίμησαν να περάσουν από τα πλαϊνά.

Επίσης το άρθρο αυτό, είναι για όσους βλέπουν ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι απλά τυχεροί, και γκρινιάζουν για την δική τους κακή τύχη.

Σίγουρα η τύχη παίζει ενδεχομένως καθοριστικό ρόλο στις ζωές πολλών ανθρώπων. Η διαφορά μεταξύ καλής και κακής τύχης, μπορεί να φέρει είτε την ελπίδα, είτε την απογοήτευση, μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να έχετε μια γενικά ευχάριστη ζωή ή μια γενικά δυσάρεστη. Τα καλά νέα όμως είναι ότι είτε πρόκειται για τη ζωή σας, είτε για τα αισθηματικά σας, είτε για την καριέρα σας, είναι δυνατόν να προσελκύσετε περισσότερη καλή τύχη.

Είμαστε λοιπόν τυχεροί, διότι ο ψυχολόγος Richard Wiseman ανακάλυψε τέσσερις απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την τύχη σας. Και κανένας δεν έχει να κάνει με λαγοπόδαρα, πέταλα, τετράφυλλα τριφύλλια, κοκαλάκια νυχτερίδας και άλλα τέτοια ‘μαγικά’.

Ο Wiseman για μια δεκαετία μελέτησε τι κάνει κάποιους ανθρώπους τυχερούς και τι κάνει κάποιους άλλους άτυχους. Έχτισε μια βάση δεδομένων με περισσότερους από 400 ανθρώπους, τους οποίους κατηγοριοποίησε ως τυχερούς, άτυχους ή ουδέτερους. Διεξήγαγε εκατοντάδες συνεντεύξεων, χιλιάδες ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν, διεξήχθη ένας μεγάλος αριθμός πειραμάτων και εντέλει διαπιστώθηκε ότι η τύχη λίγα έχει να κάνει με τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες, ενώ σχετίζεται πολύ περισσότερο με τις συμπεριφορές μας.

“Εσείς κρατάτε το κλειδί που φτιάχνει την τύχη σας” αναφέρει ο Wiseman στο βιβλίο του, The Luck Factor: Changing Your Luck, Changing Your Life: The Four Essential Principles.

Μέσα από τις μελέτες του, ο Wiseman αποκάλυψε τέσσερις αρχές που μπορούν να αλλάξουν την τύχη σας και την ζωή σας προς το καλύτερο.

Ας τις δούμε συνοπτικά:

#1 – Χαλαρώστε

Αρχή Πρώτη: Μεγιστοποιήστε τις Ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται.

Ο Wiseman στην αρχή του περί τύχης #1, διαπίστωσε ότι όλοι μας έχουμε τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ζωή μας και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη.

Σε ένα πείραμα, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κοιτάξουν σε μια εφημερίδα και να μετρήσουν πόσες φωτογραφίες περιείχε όλη η εφημερίδα. Στους άτυχους ανθρώπους, πήρε κατά μέσο όρο περίπου δύο λεπτά για να μετρήσουν τις φωτογραφίες που υπήρχαν σε όλη την εφημερίδα, αλλά στους τυχερούς πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό συνέβη διότι στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας υπήρχε ένα μήνυμα που έλεγε, “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ 43 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ”. Το μήνυμα μάλιστα, κατελάμβανε μισή σελίδα και ήταν γραμμένο με μεγάλα, ευδιάκριτα γράμματα. Ήταν απίθανο να μην το προσέξει κανείς, αλλά οι άτυχοι ψάχνοντας με άγχος, να εντοπίσουν τις φωτογραφίες και να τις μετρήσουν, όπως φάνηκε, δεν έδιδαν σημασία στο μήνυμα (βλ. ευκαιρία), ενώ οι τυχεροί, πιο χαλαροί στην προσπάθειά τους, έβρισκαν αμέσως το μήνυμα.

Επιπρόσθετα περίπου στο μέσο της εφημερίδας, υπήρχε άλλο ένα μήνυμα το οποίο έλεγε “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ, ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΟΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ $100.” Ξανά, οι άτυχοι ήταν πολύ απασχολημένοι με το να αναζητούν τις φωτογραφίες, οπότε και δεν πρόσεχαν το εν λόγω μήνυμα.

Ο λόγος που οι τυχεροί άνθρωποι πρόσεξαν τα μηνύματα ενώ οι άτυχοι δεν τα πρόσεξαν, έχει να κάνει με το πόσο αγχώδεις ή χαλαροί ήσαν. Ο Wiseman διαπίστωσε ότι οι τυχεροί συμμετέχοντες έτειναν να είναι αρκετά πιο χαλαροί, κάτι που τους επέτρεψε να εντοπίσουν τις ευκαιρίες (μηνύματα) που οι άτυχοι δεν τα εντόπιζαν ενώ υπήρχαν στις εφημερίδες όλων των συμμετεχόντων στο πείραμα.

“Οι τυχεροί άνθρωποι έχουν αναπτύξει δημιουργικές ικανότητες, στο να εντοπίζουν ευκαιρίες και να δρουν πάνω σε αυτές” λέει ο Wiseman. “Ενεργούν έτσι με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της δικτύωσης, της υιοθέτησης μια χαλαρής νοοτροπίας προς τη ζωή και  είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες.”

Στην πραγματική ζωή, το αντίστοιχο του συγκεκριμένου πειράματος, έχει ως εξής: οι άτυχοι άνθρωποι χάνουν ευκαιρίες διότι είναι πολύ εστιασμένοι στην ανεύρεση κάτι άλλου. Πηγαίνουν π.χ. σε πάρτυ προκειμένου να βρουν το τέλειο ταίρι και χάνουν πολύ περισσότερες φερειπείν ευκαιρίες να πηγαίνουν σε απλές εξόδους και να κάνουν καλούς φίλους, μέσα από τις οποίες φιλίες, θα υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρουν το τέλειο ταίρι. Οι άτυχοι κοιτάζουν σε εφημερίδες, αποφασισμένοι να βρουν συγκεκριμένες αγγελίες και σαν αποτέλεσμα, χάνουν άλλες, ενδεχομένως ενδιαφέρουσες ή υποσχόμενες εργασίες.

Σίγουρα οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, μπορεί να μην είναι ίδιες σε αριθμό σε όλους τους ανθρώπους, αλλά είναι σαφές ότι παρουσιάζονται ευκαιρίες σε όλους. Έναν άνθρωπο δεν τον καθιστά επιτυχημένο ο αριθμός των ευκαιριών, αλλά η ικανότητά του να εκμεταλλεύεται τις όποιες ευκαιρίες του παρουσιάζονται: μπορεί σε κάποιον να του παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες, με πραγματικά τυχαίο τρόπο, αλλά ωστόσο αυτός να τις παραβλέπει και συνεπώς να είναι αποτυχημένος και δυστυχισμένος στη ζωή του ( = άτυχος), ενώ σε κάποιον άλλο, μπορεί να του παρουσιάζονται πολύ λιγότερες πραγματικά τυχαίες ευκαιρίες και ωστόσο, να τις βλέπει, να τις εκμεταλλεύεται και κατ’επέκταση, να είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τη ζωή του ( = τυχερός).  Αφήστε δε, που οι τυχεροί με αυτή τους την χαλαρή νοοτροπία, τείνουν ευκολότερα να δημιουργούν οι ίδιοι ευκαιρίες.

#2 – Εμπιστευθείτε την Διαίσθησή σας

Αρχή Δεύτερη: Να δίδετε σημασία στην διαίσθησή σας

Όλοι μας έχουμε μια διαίσθηση, που συνήθως γίνεται αντιληπτή όταν το στομάχι μας φαίνεται να λέει στον εγκέφαλό μας, τι να κάνουμε. Το πώς ανταποκρινόμαστε σε αυτό το αίσθημα, μπορεί να σχετίζεται πολύ με την τύχη που έχουμε.

Ο Wiseman ζήτησε από συμμετέχοντες σε ένα πείραμα να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που είχε να κάνει με τον ρόλο της διαίσθησης στην ζωή τους. Η έρευνα ζητούσε από τους συμμετέχοντες να δείξουν εάν εμπιστευόντουσαν την διαίσθησή τους όταν ελάμβαναν αποφάσεις σχετικά με την καριέρα τους και τις σχέσεις τους.

Ποσοστό περίπου 90% των τυχερών ανθρώπων είπε ότι εμπιστεύονταν την διαίσθησή τους όσον αφορά στις προσωπικές σχέσεις και περίπου 80% ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στις επιλογές σχετικές με τις καριέρες τους. Από την άλλη πλευρά, οι άτυχοι άνθρωποι εμπιστευόντουσαν την διαίσθησή τους πολύ λιγότερο. Σκόραραν περίπου 20% λιγότερο σε αυτές τις περιοχές.

#3 – Ανέμενε το Καλύτερο

Αρχή Τρίτη: Ανέμενε Καλή Τύχη

Ο Wiseman ρώτησε από τους συμμετέχοντες στα πειράματά του, να καταγράψουν σε μια κλίμακα από 0% έως 100% την βεβαιότητα για μια συγκεκριμένη μελλοντική κατάσταση. Οι καταστάσεις είχαν ένα μεγάλο εύρος, όπως από το πόσο πιθανό ήταν να περάσουν υπέροχα στις επόμενες διακοπές τους, έως την πιθανότητα να πετύχουν τουλάχιστον μία από τις βασικές φιλοδοξίες που είχαν για την ζωή τους.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Οι τυχεροί άνθρωποι ανέμεναν σε ποσοστό 90% να περάσουν υπέροχα στις διακοπές τους και κατά 84% πιθανότητα να πετύχουν ένα από τα όνειρά τους για τη ζωή τους. Οι άτυχοι παρουσίασαν αποτελέσματα που έδειχναν πολύ μικρότερες προσδοκίες, με ποσοστό περίπου 60% και στα δύο παραπάνω πεδία.

Οι τυχεροί λοιπόν άνθρωποι, προσδοκούν ότι θα είναι τυχεροί. Έχουν ιδιαίτερα θετικές προσδοκίες σχετικά με το τι θα τους συμβεί στο μέλλον. Οι άτυχοι άνθρωποι περιμένουν ουσιαστικά το αντίθετο. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργηθεί μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: οι τυχεροί θα δρουν ακόμα και σε περιπτώσεις μιας αποτυχίας, που δεν θα τους ‘ρίξει’ αλλά θα επιμένουν να πετύχουν αυτό που επιθυμούν, ενώ στους άτυχους, η αρνητική τους οπτική δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που τους αποτρέπει ακόμα και από την εκμετάλλευση ευκαιριών που τους παρουσιάζονται, που όπως αναφέραμε στο # 1 είναι κρίσιμης σημασίας.

#4 – Γυρίστε τις Αναποδιές

Αρχή Τετάρτη: Αλλάξτε τη κακή σας τύχη σε καλή

Ανεξαρτήτως πόσο τυχερός μπορεί να είστε, δεν θα συναντάτε πάντα μόνο ευχάριστες για εσάς εξελίξεις. Αρνητικά γεγονότα συμβαίνουν σε όλους. Το πως ανταποκρίνεται κανείς σε αυτά τα δύσκολα γεγονότα, είναι που σε κάποιο βαθμό προσδιορίζουν και την μετέπειτα τύχη του.

Φανταστείτε ότι εμπλέκεστε σε ένα τροχαίο ατύχημα. Ένα άτομο μπορεί να νομίσει αυτό ως μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία διότι τον ταλαιπώρησε και άργησε σημαντικά να πάει και σε μια σημαντική εργασία που είχε. Ένας άλλος όμως, μπορεί να δει το ίδιο γεγονός ως θετικό, υπό την έννοια ότι δεν τραυματίστηκε παρόλο που θα ήταν πιθανόν.

Ίσως μαντέψατε το πώς ένας τυχερός άνθρωπος βλέπει μια κατάσταση. Η έρευνα του Wiseman ανακάλυψε τέσσερις ψυχολογικές τεχνικές που βοηθούν τους τυχερούς να γυρίσουν τις αναποδιές σε θετικές οπτικές:

• Οι τυχεροί άνθρωποι βλέπουν την θετική πλευρά της αναποδιάς που τους έτυχε

• Οι τυχεροί άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι οποιοδήποτε κακοτυχία, μακροχρόνια, θα λειτουργήσει με κάποιο τρόπο υπέρ τους

• Οι τυχεροί άνθρωποι δεν ασχολούνται πολύ με τις κακοτυχίες τους, δεν τους δίδουν δηλαδή σημασία

• Οι τυχεροί άνθρωποι μαθαίνουν από τις κακοτυχίες, αποκτούν εμπειρίες, τις ξεπερνούν και αναπτύσσονται και λαμβάνουν εποικοδομητικά βήματα που θα εμποδίσουν περισσότερη κακή τύχη στο μέλλον.

#5 – … και bonus: Συναναστρέφεστε με θετικούς ανθρώπους 

Αρχή Πέμπτη: Να συναναστρέφεστε με θετικούς ανθρώπους, που θα αυξήσουν το ‘δυναμικό’ σας 

Το ακόλουθο έχει ληφθεί από το βιβλίο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Συνεπακόλουθα, για να καταστήσετε ευκολότερο να έχετε μια θετική νοοτροπία που θα σας βοηθάει να πλησιάσετε τους στόχους σας, πρέπει να απορρίψετε ό,τι σας κρατάει πίσω, εννοώντας με αυτό, κυρίως τις αρνητικές επιρροές: αποφύγετε να συναναστρέφεστε με οποιονδήποτε είναι αρνητικός και γκρινιάρης ως προς τους στόχους σας, που σας λέει ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε κ.λπ.. Αρνητικός είναι επίσης όποιος είναι ανήσυχος, που να φοβάται, αγχώδης και καταθλιπτικός – αποφύγετέ τους, καθώς θα αποσπάσουν την εστίασή σας προς την κατεύθυνση της επιτυχίας των στόχων σας και θα μειώσουν την δική σας δημιουργική ενέργεια.

Εάν δίδετε σημασία στις αρνητικές προσεγγίσεις των άλλων προς εσάς, μειώνετε το θετικό δυναμικό σας. Αυτό είναι εμφανές και από τους κανόνες της άλγεβρας:

• Εάν σε ένα θετικό νούμερο προσθέσετε ένα αρνητικό, μειώνει το αποτέλεσμα και εάν το αρνητικό νούμερο είναι μεγαλύτερο από το θετικό, θα λάβετε αρνητικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει όταν δίδετε σημασία σε αρνητικές προσεγγίσεις των άλλων απέναντί σας. Παραδείγματα: 10 + (-5) = 5 ή 10 + (-12) = -2.

• Από την άλλη πλευρά, εάν από ένα θετικό νούμερο αφαιρέσεις ένα αρνητικό νούμερο, αυξάνει το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει όταν έχετε αρνητικές επιρροές από άλλους ή και από τον ίδιο τον εαυτό σας, που σας πιέζουν προς τα κάτω και τις εξαλείψετε. Παράδειγμα: 10 – (-5) = 15. Γι’αυτό είναι ουσιώδες να αφαιρέσετε και να εξαφανίσετε από την ζωή σας, οτιδήποτε σας κρατά προς τα κάτω, οτιδήποτε απαισιόδοξο και αρνητικό, είτε προέρχεται από άλλους είτε από τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

Η Τύχη είναι στα χέρια σας

Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να δημιουργήσετε στιγμιαία μια ατέλειωτη συνεχόμενη καλοτυχία. H τύχη δεν είναι ουρανοκατέβατη, με εξαίρεση βέβαια το παρόν άρθρο, που σας ήρθε ‘ουρανοκατέβατο’ και το διαβάσατε.
Η τύχη απαιτεί δράση, η οποία αναπτύσσεται από τις προαναφερθείσες τεχνικές. Ακόμα και κάποιος που κερδίζει το ΛΟΤΤΟ, δεν το κερδίζει άπραγος αλλά παίζοντας το παιγνίδι και πιστεύοντας ότι μπορεί να κερδίσει. Εάν δεν παίζει, είναι αδύνατο να κερδίσει. Το λένε από παλαιά, ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και τολμηροί είναι αυτοί, που δρουν, που αρπάζουν τις ευκαιρίες!

Οι παραπάνω απλές τεχνικές, μπορούν να βοηθήσουν όλους μας, στο να προσελκύσουμε καλή τύχη. Η ικανότητά μας να μεγιστοποιήσουμε και επωφεληθούμε των ευκαιριών που παρουσιάζονται, το να ακούμε την διαίσθησή μας, να αναμένουμε το καλύτερο και να γυρνάμε μια αναποδιά σε θετική οπτική, θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την τύχη μας.
Τα παραπάνω είναι εύκολα, καθώς δεν υπάρχει κάτι που να μας εμποδίζει από το να υιοθετήσουμε μια τέτοια στάση και νοοτροπία· αρκεί να το πάρουμε απόφαση. Βεβαίως τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα και στιγμιαία, μεταμορφώνοντας τον κόσμο μας σε ονειρικό, τα αποτελέσματα θα έρχονται σιγά – σιγά, όσο επιμένουμε σε αυτή την στάση και νοοτροπία. Τα αποτελέσματα όμως θα έρχονται, θα είναι ορατά και θα βλέπουμε τη ζωή μας, σιγά – σιγά να βελτιώνεται και να καθίσταται ολοένα καλύτερη.

Δεν έχει να κάνει με λαγοπόδαρα, πέταλα ή ό,τι άλλο ‘μαγικό’ που προσελκύει τύχη. Η τύχη είναι στα χέρια μας!


Ευεπιχειρείν: Για να μην αφήνετε στην ‘τύχη’, την επαγγελματική σας παρουσία


Αυτό το άρθρο, είναι πραγματικά τυχερό. Όχι μόνο λόγω θέματος, όχι μόνο επειδή σας λέει τα βασικά του πως να πάρετε την τύχη στα χέρια σας, αλλά και επειδή, ένας παράγοντας που οδηγεί στην ευτυχία, είναι ο χρηματικός πλούτος.
Είναι λοιπόν τυχερό για εσάς αυτό το άρθρο, διότι αφού μάθατε πώς να προσελκύετε την τύχη, κλείνουμε λέγοντάς σας και πώς να προσελκύετε σιγά και σταδιακά τον χρηματικό πλούτο. Αυτό αναλύεται στο βιβλίο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, που έχει να κάνει με χρηματιστηριακές επενδύσεις. Το βιβλίο, παρουσιάζει τον απλούστερο τρόπο για να πετύχει κάποιος ‘εύκολα’ με τις επενδύσεις του στα χρηματιστήρια. Αλλά το ‘εύκολα’ το αναφέρουμε με εισαγωγικά, διότι δεν σημαίνει με μαγικό και στιγμιαίο τρόπο, αλλά απαιτεί και αυτό, μια απλή διαδικασία, αλλά πειθαρχημένη και σε βάθος χρόνου.
Διαβάστε λοιπόν τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ για να γίνετε, τι άλλο; … μα, ΕξΑιρετικός Επενδυτής! Μην προσπεράσετε αυτή την ευκαιρία, διότι μετά θα λέτε ότι ήσασταν άτυχοι και μόλις μάθατε, ότι κομβικό σημείο που ξεχωρίζει τους τυχερούς από τους άτυχους, είναι η μη αναγνώριση και εκμετάλλευση των ευκαιριών που τους παρουσιάζονται. Σκεφτείτε χαλαρά και με ανοικτό μυαλό: τι έχετε να χάσετε; Και ποια είναι τα πιθανά οφέλη…

Βρείτε τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ στο amazon στα κάτωθι link:
http://amzn.to/2dz6CVV  • English Version (αγγλική έκδοση)
http://amzn.to/2qsjkbU • Greek Version (ελληνική έκδοση)

Διαβάστε σχετικά και το κάτωθι άρθρο:
Επιλέξτε μετοχές ‘τυχαία’ και κερδίστε την αγορά και τους επαγγελματίες!

Related posts