15 Ιουλίου 2024

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022

Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα. Ξεκινούν 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Έχει αυξηθεί 300% η κρουαζιέρα στη βόρεια Ελλάδα και έχει σημαντική αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια.
Με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και μία τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

Καρδιά της ιδεολογίας της ΝΔ η μείωση των φόρων και η αύξηση του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας

Η Κυβέρνηση έχει στοχοπροσήλωση στην αδήριτη, τεράστια ανάγκη αύξησης του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Αυτό μας ενδιαφέρει, αυτή είναι η καρδιά της ιδεολογίας και της πολιτικής της Παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, αφορά τους πιο πολλούς. Είναι μια γενναία μείωση και πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις φόρων.
Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τα προφανή. Αυτό μειώνει ακόμα παραπάνω την αξιοπιστία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των εγκληματιών με μικρές οπαδικές ομάδες

Των φυσιολογικών ανθρώπων δεν το αντέχει το στομάχι μας και η ψυχή μας αυτό το οποίο έγινε και δυστυχώς γίνεται κατ’ επανάληψη. Γιατί δεν είναι το πρώτο και φοβάμαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο.
Εκτός αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες του επαγγελματικού αθλητισμού μαζί με την Πολιτεία και τους φορείς και κόψουν τον ομφάλιο λώρο της σχέσης των κατακαθιών της νύχτας, των εγκληματιών και των γκάνγκστερς με μικρές οπαδικές ομάδες. Αυτών που κρύβονται πίσω από την σημαία μιας αθλητικής ομάδας και κάθε τρεις και λίγο βλέπετε «ραντεβού θανάτου», φονικά όργανα, δρεπάνια και τσεκούρια.
Νομίζω ότι όλοι το θέλουν τελικά αυτό. Κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος και να συμφωνηθεί τι θα γίνει και να τηρηθεί από όλους. Υπερβαίνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού, νομίζω ότι υπερβαίνει και μία Κυβέρνηση. Πρέπει να είναι μία συμφωνία κυρίων μεταξύ όλων.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της πολυνομίας και της καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης

Η πολυνομία και η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τη χώρα πολλά, πολλά χρόνια. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη. Οι πυλώνες της Δημοκρατίας, δικαστική και εκτελεστική εξουσία, είναι ξεχωριστοί και δεν πρέπει ο ένας πυλώνας να μπλέκεται στα πόδια του άλλου.
Αυτό το οποίο βλέπω και δεν συμβάλλει στην εμπέδωση εμπιστοσύνης στους θεσμούς της χώρας από την κοινωνία, είναι η αμφισβήτηση κατά το δοκούν των δικαστικών αποφάσεων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν μπορεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη να είναι α λα καρτ και με αστερίσκους.

Στέλνουμε μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή

Μιλώντας με τους tour operators, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους ανθρώπους του Τουρισμού, θα διαπιστώσετε ότι ήδη από τις πρώτες μέρες του 2022 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι προκρατήσεις.
Με πολύ κόπο, μάχη και προσπάθεια, το Υπουργείο Τουρισμού, η Κυβέρνηση, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμό, η Marketing Greece, οι Πρεσβείες μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλοι οι ιδιώτες, κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Εμείς φροντίσαμε – και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Υπουργό Υγείας – να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον Τουρισμό το 2020 και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε τότε στην πανδημία, πετύχαμε να rebrandάρουμε τη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα και να έχουμε φτάσει το 2021 στα 10,5-11 δις ευρώ έσοδα από τον Τουρισμό, αντί για 5-6 δις ευρώ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε.
Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα.
Πολιτική είναι να μπορείς να βοηθάς τους συμπατριώτες σου, τη χώρα σου, τους συμπολίτες σου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια ο Έλληνας από μνημόνια, κρίσεις, πανδημία. Έχει έρθει η ώρα να του ξαναγυρίσει το μέρισμα από την επιτυχία της χώρας.

***

Χρηστικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars)

LOLplus.gr: ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

·

Related posts