17 Μαΐου 2024

Σε όχι λιγότερες από 72 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε όχι λιγότερες από 72 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε όχι λιγότερες από 72 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ανάφερε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αποκαλυπτικός έγινε σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο υφυπουργόΣε όχι λιγότερες από 72 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλώνς Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, στο ‘καυτό’ θέμα που ούτε ο πρωθυπουργός δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά διότι δεν έχουν καταλήξει οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι πιστωτές μας δεν έχουν αποδεχθεί ακόμα κάτι τέτοιο.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε επίσης ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά ασφυκτιούν από τα χρέη και την έλλειψη ρευστότητας. Δεν απέκλεισε μάλιστα οι δόσεις να είναι τελικά περισσότερες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να προλάβει τον πρωθυπουργό αν πει 100 δόσεις.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος προειδοποίησε πάντως ότι όσες οφειλές από τα πρόστιμα δεν τακτοποιούνται, θα πηγαίνουν πλέον στην εφορία.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της μείωσης των τιμών πολλών βασικών προϊόντων, αναλύοντας ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις και ενίσχυση των ελέγχων με στόχο την μείωση των τιμών, που θεωρεί ότι θα φανούν σταδιακά τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό. Μάλιστα παλαιότερα είχε πει ότι εάν οι τιμές δεν πέσουν, τότε μέχρι τα τέλη του 2014 θα παραιτηθεί από υφυπουργός.

Για το θέμα των τιμών στο φρέσκο γάλα, για το οποίο έχει γίνει πολύ συζήτηση, είπε ότι σε γενικές γραμμές, οι τιμές στο φρέσκο γάλα έχουν πέσει λίγο (όταν είναι γύρω στο 1,20€ το λίτρο) και ότι δεν είναι ακριβό, συγκρίνοντάς το με το νερό που συνήθως το ένα μισόλιτρο πωλείται στα 0,50€. Ωστόσο είπε ότι οι τιμές του γάλακτος μπορούν να πέσουν κι άλλο και σημείωσε ότι στις προσεχείς ημέρες θα κάνει «συμφωνία κυρίων» με επιχειρήσεις για τη μείωση της τιμής του γάλακτος.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

✎ Ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Δένδια στην Κ.Ε.Ε.Ε.

 

Related posts