5 Δεκεμβρίου 2023

Breaking News

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ του Σταύρου Ριζάκου, Ex. Coach

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ του Σταύρου Ριζάκου, Ex. Coach

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ του Σταύρου Ριζάκου, Ex. Coach

Μήπως προσπάθησες να ξεκινήσεις γυμναστήριο αλλά δεν μπόρεσες να σηκωθείς αρκετά νωρίς από το κρεβάτι ή δεν πρόλαβες να ετοιμάσεις το σακίδιο του γυμναστηρίου, ή δεν είχες την μπλούζα που ήθελες καθαρή;

Αποφάσισες να διαβάσεις ένα βιβλίο, αλλά δεν μπόρεσες ποτέ να περάσεις την πέμπτη ή έκτη σελίδα, καθώς το φως δεν σε βόλευε, το γραφείο δεν ήταν άνετο, κουράστηκες , αισθάνεσαι να βαραίνουν τα μάτια σου, πήρε τηλέφωνο ο φίλος ή η φίλη σου και θα ήταν καλύτερα να τα πείτε ;

Θέλεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματα σου αλλά αντί γι ‘αυτό βρίσκεσαι να κάνεις παρέα με φίλους,  βρίσκεσαι βόλτα στο πάρκο να ξεσκάσεις, ακούς την αγαπημένη σου εκπομπή στο ραδιόφωνο, ψάχνεις για το δώρο του φίλου ή της φίλης που γιορτάζει μεθαύριο;

Όλοι φαντάζονται να κάνουν πολλά πράγματα στην ζωή τους όμως μόνο μερικοί ή λίγοι ίσως καταφέρνουν να κάνουν τα πράγματα που επιθυμούν.

Υπάρχουν στιγμές που σε γονατίζουν από το στρες (από την αγωνία από την ένταση) των δυσκολιών, των εμποδίων και των προβλημάτων της ζωής, αυτός όμως που δεν το βάζει κάτω είναι αυτός που φτάνει στους δικούς του/της  στόχους και επιδιώξεις. Πολλοί άνθρωποι ζουν απαρατήρητοι,  γιατί δεν κάνουν αυτό που επιθυμούν στην ζωή τους. Οι αλλαγές, κυρίως αυτές που θα επιθυμούσαν να κάνουν στην ζωή ή στον εαυτό τους είναι ένα από αυτά τα πράγματα που τελικά δεν κάνουν.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια δείγματα που δείχνουν ότι δεν κάνεις αυτά που πράγματι θέλεις να κάνεις και τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για τον καθένα σαν προειδοποίηση ώστε να αλλάξει και να προσχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί στην καθημερινότητα σου,  ή αλλαγές που θέλει στις σχέσεις του.

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν μας είναι απολύτως απαραίτητα.22042016-6

Ταξιδεύεις στο διαδίκτυο κοιτάζοντας πράγματα τα οποία δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα, δεν έχουν καμία έννοια για σένα, χτυπώντας το ‘’ποντίκι’’ ξανά και ξανά. «Κοιτάς» τηλεόραση βλέποντας κάποιες εκπομπές επαναλαμβανόμενα ή ταινίες που ήδη τις έχεις δει ξανά & ξανά-για πολλαπλή φορά, ή παίζεις βιντεοπαιχνίδια όλη την μέρα, κάτι που δεν σου προσφέρει τίποτα ή ακόμα πίνεις πολύ ή τρως συνεχώς προσπαθώντας να βρεις  δικαιολογίες ότι δήθεν δεν έχεις τον κατάλληλο χρόνο να κάνεις τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Θα πρέπει να σκεφτείς αν όλα τα παραπάνω που σε ‘’απασχολούν’’ και κατά πολλές έννοιες σου ροκανίζουν τον χρόνο, σου προσφέρουν κάτι καλό και χρήσιμο; Αν σε βελτιώνουν σε κάτι; Αν θα επιτύχεις στην ζωή σου σε κάτι κάνοντας τέτοια πράγματα;

Έχεις την ανάγκη να πάρεις την ζωή σου στα σοβαρά, και να αξιοποιείς  τον χρόνο σου ώστε να έχει την δυνατόν μεγαλύτερη αξία για εσένα, για  τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Μόλις αρχίσεις να φτιάχνεις μια καθημερινότητα, μια ημερησία ρουτίνα με σκοπό την κατεύθυνση σου προς την υλοποίηση των στόχων σου τότε θα έχεις κάνει μια σοβαρή αλλαγή στην ζωή σου ώστε να πετύχεις αυτά που θέλεις.

Χρονοτριβούμε υπερβολικά

Έχεις πολλά πράγματα να υλοποιήσεις οι προθεσμίες ολοκλήρωσης  πλησιάζουν προς την λήξη τους, και εσύ βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολλά πράγματα που θα πρέπει να γίνουν. Αναβάλλεις όμως τα πιο σπουδαία, που επιβάλλεται να γίνουν μέσα στην ημέρα, και αυτό το κάνεις και την επόμενη  μέρα κοκ, μην ξέροντας πια, από πού να αρχίσεις και προς τα πού να κινηθείς.  Το αποτέλεσμα ! Δημιουργείς καθυστερήσεις στα σοβαρά θέματα,  και αυτό είναι που σε εμποδίζει να πετύχεις όσα θέλεις να κάνεις.

Τι πρέπει να γίνει ;  Να σταματήσεις να τσεκάρεις τα mail σου ξανά και ξανά, να σταματήσεις να βλέπεις ταινίες που δεν σου αρέσουν στην πράξη, να βγαίνεις έξω έτσι χωρίς κανένα λόγο, να κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή και να συζητάς με φίλους ή φίλες για θέματα που δεν έχουν καμιά αξία και το κάνεις μόνο και μόνο για να περάσει η ώρα,  ή να χαζεύεις τις ειδήσεις στις ίδιες ιστοσελίδες  για νέα ή και γεγονότα για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά και αν τα δεις και αργότερα ή την επόμενη μέρα δεν θα έχουν αλλάξει καθόλου.

22042016-2Παραπονιόμαστε πολύ συχνά

Μπορεί να μην είσαι ευχαριστημένος/ευχαριστημένη με την εργασία σου, ή με τα χρήματα που κερδίζεις από αυτήν, να μην μπορείς να είσαι χαρούμενος/χαρούμενη με τους ανθρώπους που είναι γύρω σου, και συνέχεια παραπονιέσαι για διάφορα θέματα και πράγματα στους καλύτερους σου φίλους.

Τα παράπονα δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τόσο σε εσένα όσο και στους ανθρώπους γύρω σου, τα οποία δεν σε βοηθούν ούτε σε «βγάζουν» πουθενά. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αρχίζεις να αλλάζεις τα πράγματα που δεν σου αρέσουν και έτσι να ξεκινήσεις να δημιουργείς θετική στάση, θετική συμπεριφορά στην ζωή σου. Αυτό θα σου δώσει το κίνητρο, το έναυσμα, την δύναμη να κάνεις πράγματα και να πετύχεις στόχους που πραγματικά θέλεις.

Δεν κοιμόμαστε την ώρα που πρέπει

Άκουσες ποτέ το ξυπνητήρι και να ξέρεις ότι έχεις ήδη ξυπνήσει πριν αυτό χτυπήσει;

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να είσαι φρέσκος/φρέσκια το πρωί όταν ξυπνάς και να έχεις ξεκουραστεί κανονικά από το προηγούμενο βράδυ. Αν κάθεσαι μέχρι αργά και δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά , τότε το μυαλό δεν λειτουργεί κανονικά και ξεκούραστα. Αισθάνεσαι μισοκοιμισμένος/μισοκοιμισμένη  όλη την υπόλοιπη μέρα και φυσικά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα κατά την διάρκεια της. Επιπλέον, το άγχος είναι έντονο,  καθώς αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ολοκληρώσεις τίποτα σωστά ή ότι χρειάζεται να καταβάλεις υπερβολική προσπάθεια για πετύχεις και το πιο μικρό θετικό αποτέλεσμα.

Δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε δύναμη και έμπνευση μέσα μας22042016-1

Μερικές φορές παρακολουθείς μια κωμωδία και στέκεσαι σοβαρός, δεν γελάς ούτε μια φορά με τις ατάκες που ακούγονται. «Βλέπεις» μια ιστορία, ένα έργο, αλλά δεν εντυπωσιάζεσαι με το γεγονός ότι π.χ. ένα παιδί μπορεί να έσωσε ένα ζώο από βέβαιο θάνατο, με μια παράτολμη ενέργεια ή βάζοντας σε εφαρμογή μια ευφάνταστη ιδέα που είχε.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν πράγματα που αγαπούν να κάνουν, και αυτό που αγαπούν είναι να ανακαλύπτουν νέες ανάγκες και νέους στόχους που θα ήθελαν να κατακτήσουν. Έτσι το να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου είναι σημαντικό, και μέσα από αυτήν την διαδικασία ανακαλύπτεις τι σε ενθουσιάζει,  και τι προκαλεί το πάθος για να συνεχίσεις να το ψάχνεις. Με αυτό τον τρόπο βρίσκεις τι σου δίνει κίνητρο στην ζωή σου ώστε να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει από πριν.

Δεν έχουμε Σχέδια

Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο στην ζωή σου είναι να σχεδιάζεις τα πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο και να φτιάχνεις ένα «χάρτη» που θα σε βοηθήσει προς τα πού να κινηθείς και πως θα φτάσεις στον στόχο σου. Εάν χαθείς, στο μεγάλο αυτό χώρο που λέγεται «ζωή» και αρχίσεις να δουλεύεις χωρίς σχέδιο, χωρίς κατευθύνσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτύχεις. Μια καλή αρχή είναι το ήμισυ της ολοκληρωμένης επιτυχίας, ο αρχικός σχεδιασμός και η ύπαρξη του «χάρτη» σου δίνει το σημείο εκκίνησης και την κατεύθυνση για να πας προς το σημείο που έχεις βάλει ως στόχο και να τον κατακτήσεις.

Δεν  απολαμβάνουμε  την «ζωή» μας

Ένα από τα σημαντικά πράγματα, είναι να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο στην ζωή αυτή. Η επιτυχία του κάθε ενός από εμάς, δεν μετριέται μόνο με τα χρήματα που κερδίζουμε, ή από την φήμη που έχουμε αποκτήσει κατά την διάρκεια των χρόνων, αλλά εξαρτάται από την ΄΄Ευτυχία΄΄. Αν αισθάνεσαι σαν μια παραφωνία στον περίγυρο σου,  ή ανικανοποίητος από τον εαυτό σου ή από τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, τότε δεν απολαμβάνεις την ζωή και αυτό μπορεί να σε κάνει να «πέσεις» και να αρνείσαι πεισματικά να προχωρήσεις. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα και κυρίως σε αυτό που θέλεις να κάνεις, χάνεις την κάθε μέρα και τελικά χάνεις την ζωή σου.

 

22042016-5

Εάν αισθάνεσαι ότι βλέπεις τον εαυτό σου στα παραπάνω παραδείγματα,  ή σε κάποιο από αυτά, δεν χρειάζεται να πανικοβάλεσαι.

Το μόνο που χρειάζεσαι,  είναι να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις σε όποιον τομέα θέλεις, προκειμένου να επιτύχεις τα πράγματα που επιθυμείς.

Και για να το πετύχεις,  πρέπει να αλλάξεις κυρίως τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Άλλαξε την καθημερινότητα σου κατάλληλα και ξεκίνα να κάνεις σχέδια από την αρχή.  

Η επιτυχία τότε δεν θα είναι μακριά !     

 

ΡΙΖΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣπηγή

Σταύρος Ριζάκος,

HR Director, Ex Coach at ”Law-Nous”

 

 

***********************************

Δείτε ακόμη….

Το κόμμα που στοίχησε 1 εκατ. CAD !

και

Τι είναι οι featured photos στο facebook?

Related posts