26 Απριλίου 2024

Σημεία ομιλίας Υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

Σημεία ομιλίας Υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

«Η ακύρωση, οριστικά και αμετάκλητα, της μείωσης των συντάξεων είναι η έμπρακτη και αδιάψευστη επιβεβαίωση ότι η χώρα εξήλθε καθαρά και χωρίς αστερίσκους από τα μνημόνια», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Η Κυβέρνηση, υπογράμμισε, «μπορεί πλέον να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές, να ακυρώνει μέτρα αχρείαστα, σε καθεστώς πολιτικής ελευθερίας και όχι ευθέων επιβολών, όπως συνέβαινε για αρκετά χρόνια στη χώρα». Η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ, σημείωσε, σε συνδυασμό με την γενικότερη θετική πορεία της οικονομίας, είχε καθοριστική συμβολή στην ακύρωση της περικοπής των συντάξεων.

Αναφερόμενη στη ΝΔ επισήμανε ότι «βλέπει σήμερα να σφραγίζεται η απόλυτη ήττα της καταστροφολογίας, των ψεμάτων και της τρομοκράτησης των συνταξιούχων, πάνω στα οποία επιχείρησε να χτίσει το αντιπολιτευτικό της αφήγημα». Από το 2010 έως το 2014, πρόσθεσε, «οι τότε κυβερνήσεις δεν πέτυχαν ούτε μία χρονιά τους στόχους που είχαν συμφωνήσει. Από το 2015 έχουμε πλήρη επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, πλεονάσματα χαμηλότερα από αυτά που είχε συμφωνήσει η ΝΔ και μείωση της ανεργίας».

Η πολιτική της ΝΔ έχει στόχο την υπονόμευση, την υποβάθμιση και την απαξίωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι «το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει κρατική χρηματοδότηση, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Εάν η ΝΔ δεν θέλει κρατική συμμετοχή στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, να το δηλώσει».

Τέλος, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια θα υπάρξει αύξηση συντάξεων και μισθών, για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το 2019», σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση εκπληρώνει έμπρακτα το χρέος της προς την κοινωνία με την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων, με τις αυξήσεις που θα δουν 620.000 συνταξιούχοι από 1/1/2019, με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τη μείωση των εισφορών, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Related posts