24 Μαΐου 2024

Τι αποκάλυψε η εφημ. Δημοκρατία για τον Στουρνάρα και πως απάντησε ο Διοικητής της ΤτΕ

Τι αποκάλυψε η εφημ. Δημοκρατία για τον Στουρνάρα και πως απάντησε ο Διοικητής της ΤτΕ

Η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία, στο πρωτοσέλιδό της, ανέφερε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τον Κώστα Σημίτη, στην οικία του πρώην πρωθυπουργού.

Κατά την εφημερίδα ο Διοικητής της ΤτΕ έσπευσε εκεί μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στη διαφημιστική εταιρία της συζύγου του για το «Σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ»…

… και ότι ο Τσίπρας του είπε, Μα δεν ντρέπεσαι; Να διαψεύσεις…

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά:

Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:

1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.

3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.

Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

 

Related posts