17 Ιουνίου 2024

Τι εντόπισε η Οικον. Αστυνομία σε Ελέγχους που υλοποίησε στις 25-26/09/2015, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τι εντόπισε η Οικον. Αστυνομία σε Ελέγχους που υλοποίησε στις 25-26/09/2015, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια διημέρου (25-26/09/2015) η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε Ελέγχους σε επιχειρήσεις ένδυσης, εστίασης, διασκέδασης και εμπορίας καυσόξυλων, για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε τέσσερις (4) επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

• Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι δύο (2) εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επίσης, σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη της επιχείρησης εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και για το λόγο αυτό, συνελήφθη.

• Σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι τέσσερις (4) υπήκοοι Μπανγκλαντές, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

• Σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, ιδιοκτησίας ημεδαπού, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης και η ανακριβής έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας (355) ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

• Σε κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων, ιδιοκτησίας ημεδαπού, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας (350) ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ ΠΟΛ. 1204/15: Καταβολή οφειλών στις Δ.Ο.Υ. με επιταγές ή μετρητά

 ΥΠ.ΟΙΚ.: Τι ισχύει σήμερα (28/9/2015) στα Capital Controls

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts