3 Μαΐου 2024

Υπό Κατάρρευση ο ΟΑΕΕ

Υπό Κατάρρευση ο ΟΑΕΕ

Υπό Κατάρρευση ο ΟΑΕΕ: Το έλλειμμα του 2014 υπολογίζεται σε €720 εκατ. και η επικρατούσα κατάσταση, δεν συμβάλλει στην εμπέδωση αισιοδοξίας για βελτίωση στο προσεχές μέλλον – το αντίθετο μάλλον.Υπό Κατάρρευση ο ΟΑΕΕ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των απλήρωτων εισφορών στο ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέρχεται σε €7,4 δισ., προερχόμενο σε σημαντικό βαθμό από μικροεπιχειρηματίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περί των 370.000 ελευθέρων επαγγελματιών, έχουν σταματήσει να πληρώσουν εισφορές και 8 στους 10 οφειλέτες, χρωστούν ως €10.000.

Εννοείται ότι υπό αυτές τις συνθήκες, ο περαιτέρω περιορισμός των συντάξεων του Ταμείου είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος και υπενθυμίζουμε σχετικά ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της σχετικής έκθεσης «ΗΛΙΟΣ» με τα στατιστικά των συντάξεων για τον τελευταίο μήνα (Ιούνιος ‘ 14), η μέση σύνταξη στον ΟΑΕΕ ισούταν με €735,69.

Δημοσιεύματα αναφέρουν – και λογικό λόγω της κατάστασης που περιγράψαμε – ότι ο ΟΑΕΕ, ίσως από το φθινόπωρο τρέχοντος έτους, δεν θα μπορεί να καταβάλει τις συντάξεις.

Επίσης, αναφέρεται ότι εξετάζεται το σενάριο να υπάρξει πάγωμα των οφειλών στον Οργανισμό, άνευ προσαυξήσεων και εξόφληση σε 100 μηνιαίες δόσεις, για να μπορέσουν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς ως Tax Coach, αναρωτιώμαστε εάν θα υπάρχει ΟΑΕΕ σε δύο χρόνια από σήμερα…

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Τα στατιστικά των Συντάξεων – Οι Υψηλές και οι Χαμηλές

Related posts