3 Μαΐου 2024

Έχουμε και λέμε…τι μας περιμένει μετά την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης

Έχουμε και λέμε…τι μας περιμένει μετά την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης

Το Taxisnet έχει ανοίξει τις “αγκάλες” του και μας περιμένει. Εμείς ως φορολογούμενοι οφείλουμε να υποβάλουμε τη φορολογική μας δήλωση. φορολογική μας δήλωση

Η συνέχεια ένα μικρό “θρίλερ”: Μετά την υποβολή, ο φόρος που θα προκύψει θα εξοφληθεί σε 3 ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου – η δεύτερη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (για να κάνουμε διακοπές…λέμε τώρα, και να είμαστε χαλαροί για την 2η πληρωμή) και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 (ε φυσικά δε θα πήγαινε τα Χριστούγεννα…είναι άγιες μέρες).

Για τους έχοντες η πληρωμή του φόρου εφάπαξ μέχρι την ημέρα λήξης της 1ης δόσης, ήτη 31 Ιουλίου, παρέχεται ΕΚΠΤΩΣΗ 1,5% (για να μην έχουμε παράπονα…ούτως ή άλλως κανείς δε πληρώσει το φόρο εφάπαξ, γιατί να βάλουν μεγαλύτερο ποσοστό;)

Προσοχή!!! Δε θα λάβουμε εκκαθαριστικά σημειώματα (η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά μας δείχνει τη προσπάθεια της για μείωση δαπανών, ξεκινώντας από την περικοπή στις δαπάνες χαρτιού). Οπότε μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης ο κάθε φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης ( είτε ο ίδιος είτε ο “κακόμοιρος” λογιστής του…) του εκκαθαριστικού σημειώματος του, που φυσικά θα 4 σε 1 (4 διαφορετικοί φόροι).

1.Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί με συντελεστές 1% έως 4%, επί του αθροίσματος όλων σχεδόν των εισοδημάτων του 2013

2.Το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο θα ανέρχεται σε 500 ή 650 ευρώ και θα επιβληθεί σε κάθε φορολογούμενο που εργάστηκε με «μπλοκάκι» ή άσκησε ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

3.Τον φόρο για τα εισοδήματα του έτους 2013

4.Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι οφείλουν στο Δημόσιο ή δεν είναι φορολογικά ενήμεροι οι ίδιοι ή οι σύζυγοι (για διάφορους λόγους) και έχουν επιστροφή φόρου, το εκκαθαριστικό τους σημείωμα δε θα εμφανίζει την ειδοποίηση επιστροφής φόρου (το Δημόσιο δε πρέπει να λάβει τα οφειλόμενα;;; )

Τι θα γίνει στις περιπτώσεις αυτές;

Συμψηφισμός οφειλής φορολογούμενο με ποσό προς επιστροφή και αν υπάρξει υπόλοιπο προς επιστροφή, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία υπολοίπου φόρου επιστροφής στο φορολογούμενο.

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ!!! Για μη εμπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο θα υπάρχει, (το πακέτο  2 σε 1), επιβάρυνση και τόκων και προστίμου…

Η δική μας συμβουλή: Ψυχραιμία !

Με δόση χιούμορ από τη ομάδα του Taxcoach.gr

 

Related posts