19 Απριλίου 2024

Πως να εξαλείψετε το άγχος από την ζωή σας

Πως να εξαλείψετε το άγχος από την ζωή σας

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν όπως και ο κάθε άνθρωπος καθημερινές ανασφάλειες και πολύ άγχος διαρκώς, πολύ περισσότερο όταν έχουν να κάνουν με χρήματα, υποχρεώσεις και χρονικά όρια.άγχος

Πολλοί ζουν σε ένα διαρκές στάδιο μάχης και φόβου. Το άγχος μεταφέρεται και στην καθημερινή και προσωπική τους ζωή και στους ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και το καθημερινό στρες.άγχος

Ενας από τους πιο επιτυχημένους καινοτόμους επιχειρηματίες ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν έχει σχεδόν ποτέ άγχος έχει πεί ότι δεν έχει ποτέ άγχος.

“Τίποτα δεν αξίζει την ανησυχία και τον φόβο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ακόμα και αν αυτή πάει στραβά. Εάν είχα πρόβλημα στην υγεία μου ή στην υγεία ενός μέλους της οικογενείας μου τότε αυτό θα ήταν πραγματικό πρόβλημα. Αλλά αν οι επιχειρήσεις μου κατέρρεαν σήμερα θα έφευγα για το Μπαλί ή κάπου αλλού”

Πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι ανιμετωπίζουν την ζωή με παιχνιδιάρικη διάθεση και δεν είναι επειδή έχουν χρήματα. Εχουν μάθει να αφήνουν κάθε προσκόληση σε αποτελέσματα γιατί απλά έχουν μάθει να ρισκάρουν και γνωρίζουν πως η ίδια η ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν παιχνίδι. Συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικοί έντονη αφοσίωση αλλά και ηρεμία νου. Αυτό είναι μία διπλή διαδικασία αγαπώντας το ταξίδι παρά τον προορισμό. Απολαμβανουν το ταξίδι ενώ την ίδια στιγμή είναι παθιασμένοι με την υλοποίηση των στόχων τους.

Αυτή είναι και η νοοτροπία του νέου επιχειρηματικού μυαλού.

Αυτή η υπομονή συναντάται σε όποιον θέλει να πρωτοπορεί στον τομέα του.

Δεν σημαίνει ότι χάνεις την συγκεντρωσή σου στον στόχο σου. Ο Steven Case, ιδρυτής του AOL (America Online) είχε αυτήν την υπομονή να δεί το όνειρό του να πραγματοποιείται. Τον πήρε 9 χρόνια για να δει 1 εκαττομύριο συνδρομητές στο δίκτυό του και τότε πέτυχε αυτό που λέμε κριτική μάζα. Τους επόμενους 9 μήνες το AOL έφτασε τα 35 εκατομμύρια συνδρομητές.

Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να αποθαρρύνουν τον Case από το όραμά του αλλά αυτός είχε πίστη στον στόχο του και στο τελικό του όραμα. Απολάμβανε την πρωτοπόρα πτυχή της δημιουργίας της επιχείρησής του. Μελέτησε πολύ καλά την ιστορία της καινοτομίας και ήξερε ότι η επιτυχία πολλές φορές παίρνει χρόνια για να έλθει αλλά ξαφνικά οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν με τρομερή επιβράβευση για αυτον που τολμάει.

Αυτή δύναμη αφοσίωσης συνδιασμένη με απεριόριστη υπομονή ήταν και το κλειδί της επιτυχίας του AOL και επέτρεψε στον Steve να ζεί με πιο ήρεμο μυαλό μέχρι να πετύχει τους στόχους του.

Πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στους φόβους τους και στην ανάγκη να έχουν ήδη φτάσει τον σκοπό τους, να βρίσκονται ήδη στην επιτυχία, ζουν σε τρομερό άγχος και η αδρεναλίνη είναι υψηλή.

Αλλά το κλειδί βρίσκεται στην απελευθέρωση της προσκόλησης και στην συγκέντρωση και στο να αγαπάς βασικά το ταξίδι παρά τον προορισμό.

Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνεις κάθε στιγμή της διαδικασίας και απελευθερώνεσαι από το άγχος στο ότι πρέπει να πετύχεις, έτσι βοηθάς τον εαυτό σου να συγκεντρώνεται εκεί που πρέπει.

πηγή en-gr.com

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

Related posts