2 Ιουλίου 2024

Άδειασε το City Plaza από τους καταληψίες!

Άδειασε το City Plaza από τους καταληψίες!

Και ξαφνικά, στο ξενοδοχείο City Plaza που εδώ και μερικά χρόνια είχε καταληφθεί από διάφορες ακτιβιστικές και αναρχικές ομάδες και φιλοξενούσαν ως επί το πλείστον πρόσφυγες, άδειασε· οι καταληψίες έφυγαν από μόνοι τους.

Γιατί συνέβη αυτό και γιατί συνέβη τώρα;

Μα είναι νομίζω ηλίου φαεινότερον. Είχαμε την αλλαγή στην κυβέρνηση. Η του Σύριζα έφυγε, η της ΝΔ ήλθε.

Και αν κάποιος δεν είναι οπαδός οποιουδήποτε κόμματος, έτσι ώστε στον αντίπαλο να του φαίνονται ό,τι και να κάνει άσχημα, ενώ τα του κόμματος που υποστηρίζει να του φαίνονται ό,τι και να κάνει θετικά, θα πρέπει να ομολογήσει δύο διαφαινόμενα πράγματα δια της κοινής λογικής:

1. Ότι οι καταληψίες τόσα χρόνια, δεν το έκαναν από δικό τους θράσος, αλλά επειδή είχαν τις πλάτες της απελθούσας πλέον κυβέρνησης. Και αυτό πρέπει να το χρεώσουμε ως κάτι ιδιαίτερα αρνητικό, στην απελθούσα κυβέρνηση του Σύριζα, διότι υποστήριξε την ανομία και αδικία. Απλά και ξάστερα.

2. Χρυσοχοΐδης effect: με το που άλλαξε κυβέρνηση, και ορίστηκε νέος υπουργός, που κατά γενική ομολογία ο Χρυσοχοΐδης στο παρελθόν θεωρήθηκε από πολλούς πετυχημένος στο συγκεκριμένο πόστο, οι καταληψίες την … έκαναν, διότι ήξεραν ότι δεν τους παίρνει. Αν μη τι άλλο, εγώ προσωπικά το πιστώνω στον Χρυσοχοΐδη.

Εύγε λοιπόν, ως προς το συγκεκριμένο στη νέα κυβέρνηση, που μια χρονίζουσα κατάληψη, έλαβε τέλος και χωρίς βία. Ελπίζουμε να συνεχίσει με πολλά θετικά βήματα, και να έχουμε την ευκαιρία να την επικροτούμε, όπως άλλωστε θα της ασκούμε κριτική για τα κακώς κείμενα και πράξεις της. Βεβαίως, τώρα η κυβέρνηση, θα πρέπει να βοηθήσει να διευθετηθούν ομαλά και άλλα θέματα που θα άφησαν πίσω τους οι καταληψίες, όπως ζημιές, απλήρωτους λογαριασμούς κλπ · ο ιδιοκτήτης δεν φταίει σε τίποτα για αυτά και το κράτος, θα πρέπει να σταθεί αρωγός για την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος

 

Related posts