25 Απριλίου 2024

Άλλαξε ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, και πρώτος στην Ευρώπη

Άλλαξε ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, και πρώτος στην Ευρώπη

Ο γάλλος Bernard Arnault (φωτό), Πρόεδρος του ομίλου πολυτελών προϊόντων Louis Vuitton Moët Hennessy, γνωστός και ως LVMH, είδε την περιουσία του να φτάνει σε νέα ύψη, την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς η Christian Dior SE του ομίλου του, έφτασε σε νέες τιμές ρεκόρ την Πέμπτη που μας πέρασε.

Η εξέλιξη αυτή, κατέστησε τον  Bernard Arnault, τον τέταρτο (4ο) πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον ισπανό Amancio Ortega, στον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Η περιουσία του γάλλου, ανέρχεται τώρα σε $70,7 δισ., η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρώπη (του Ortega με $70,2 δισ. πλέον).

Στο κάτω γράφημα, βλέπουμε πως η αξία της περιουσίας του Arnault, ξεπέρασε αυτή του ισπανού Ortega. Σημειώνουμε ότι ο ισπανός που έχασε την τέταρτη θέση από τον γάλλο, υποχωρώντας στην πέμπτη, έχει την πλειοψηφία της Inditex, της μεγαλύτερης στον κόσμο επιχείρησης λιανικής στην ένδυση, που μεταξύ άλλων, έχει και το brand Zara (το γνωστότερο).

Από το γράφημα, παρατηρούμε ότι η περιουσία του γάλλου έχει ανοδική τάση ενώ του ισπανού καθοδική. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ortega, έχει επηρεαστεί από την φιλολογία περί επιβολής δασμών και έως και εμπορικού “πολέμου”, ενώ φαίνεται ότι από αυτή την κατάσταση του τελευταίου διαστήματος, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου (αρνητικά) η επιχειρηματική δραστηριότητα του Arnault, που όπως μάλλον γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι προϊόντα πολυτελείας (και υψηλών τιμών).

Πάνω από τον Arnault, βρίσκουμε: στην πρώτη θέση, ήτοι πλουσιότερο όλων στον κόσμο, τον Jeff Bezos της Amazon με περιουσία $121 δισ., στην δεύτερη θέση τον Bill Gates της Microsoft με $91,3 δισ. και στην τρίτη τον Warren Buffett, τον μεγαλύτερο επενδυτή παγκοσμίως, με περιουσία $86,3 δισ..

Related posts