18 Απριλίου 2024

Έκλεισε η Groupon στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο site προσφορών στον κόσμο

Έκλεισε η Groupon στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο site προσφορών στον κόσμο

Η Groupon που είναι το μεγαλύτερο site προσφορών στον κόσμο και το πρώτο του είδους που ήρθε στην Ελλάδα, έπαυσε σήμερα ξαφνικά τη λειτουργία της.

Όσα μέλη της επιχείρησαν σήμερα να κάνουν login στο site της εταιρείας, έβλεπαν το ακόλουθο κείμενο:

«Αγαπητή κα / Αγαπητέ κ. ,

Κατόπιν διεξοδικής μελέτης της ελληνικής αγοράς, αποφασίσαμε να κλείσουμε την επιχείρησή μας στη χώρα με ισχύ από τις 24 Αυγούστου 2015. Ως εκ τούτου με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι δεν θα μπορούμε να σας παρέχουμε νέες προσφορές στο μέλλον.

Για τους πελάτες μας αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να κάνουμε προσφορές στην ιστοσελίδα μας από την 24η Αυγούστου 2015. Αν έχετε προμηθευτεί κουπόνι προσφοράς που δεν έχετε ακόμη εξαργυρώσει και δεν έχει λήξει, αυτό θα παραμείνει φυσικά σε ισχύ μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία – οι συνεργαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις θα δεχτούν το κουπόνι σας. Αν προτιμάτε, μπορείτε να ζητήσετε να σας επιστραφεί πλήρως η αξία του κουπονιού σας επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο +30 211 1980722 πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Παραγγελίες προϊόντων που έχουν αγοραστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου 2015 θα εκτελεστούν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε προϊόν που αγοράσατε (προϊόν Shopping), παρακαλούμε να το πράξετε πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2015. Δεν λάβαμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία. Την λάβαμε σταθμίζοντας τον ρυθμό προόδου και τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής μας στην Ελλάδα όπως επίσης και την παρούσα οικονομική συγκυρία. Καθώς δεν βλέπουμε να υφίστανται οι προϋποθέσεις επικερδούς λειτουργίας στο άμεσο μέλλον, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε τις εργασίες μας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνείστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας καλώντας το κέντρο εξυπηρέτησής μας στο τηλ. +30 211 1980722.

Είμαστε ευτυχείς που σας είχαμε πελάτη της Groupon τα τελευταία χρόνια -σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας ανά τα έτη».

Εκτός από την Groupon, πρόσφατα άλλες δύο ιντερνετικές εταιρείες προσφορών, έπαυσαν την λειτουργία τους, η Golden Deals και η Cheapis. Παρομοίως, λίγο παλαιότερα, έκλεισε και το Ricardo.gr, site on line δημοπρασιών καινούργιων και μεταχειρισμένων (όπως το γνωστό διεθνώς Ebay).

Το Groupon δε, είναι εταιρία μεγάλη διεθνώς και ίσως η πιο πετυχημένη στο τομέα της, της παροχής δυνατών εκπτώσεων για τα μέλη της. Βέβαια στην Ελλάδα της κρίσης, προσφορές κάνουν πλέον σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, κάτι που συνεπάγεται ότι βρίσκεις εάν ψάξεις λίγο, σημαντικές προσφορές εύκολα από πολλές πηγές.

Αυτό συνεπακόλουθα σημαίνει ότι μειώνεται η χρησιμότητα ενός τέτοιου εξειδικευμένου site – αφήστε επιπλέον που site παροχής δυνατών εκπτώσεων, εμφανίστηκαν πολλά στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις, οι εκπτώσεις τους να είναι και τόσο δυνατές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το κλείσιμο της Groupon, δείχνει την απελπιστική κατάσταση απουσίας αγοραστών στην αγορά.

>>>•<<<

••• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts