23 Απριλίου 2024

Έλεγχοι για τον μεγάλο πλούτο αλλά άνευ αποτελέσματος

Έλεγχοι για τον μεγάλο πλούτο αλλά άνευ αποτελέσματος

Έλεγχοι για τον μεγάλο πλούτο αλλά άνευ αποτελέσματος: ποσά βεβαιώνονται αλλά δεν εισπράττονται σε καθόλου ικανοποιητικό βαθμό.Έλεγχοι για τον μεγάλο πλούτο αλλά άνευ αποτελέσματος

Αναλυτικότερα, στο πρώτο εξάμηνο τρέχοντος έτους, ολοκληρώθηκαν 344 έλεγχοι φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, μέγεθος που υπερέβη τον στόχο που τίθετο από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που όριζε 307 ελέγχους.

Από αυτές τις 344 περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν φόροι €377 εκατ.. Εξ αυτών, θα έπρεπε να εισπραχθεί ποσοστό 50%, ήτοι €188,5 εκατ., ωστόσο, το σύνολο των εισπραχθέντων φόρων και προστίμων στο εξάμηνο, διαμορφώθηκε μόλις σε €19,1 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική υστέρηση.

Με άλλα λόγια, η ΓΓΔΕ εισέπραξε στο εξάμηνο από τις υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, μόλις το 10% του στόχου βάσει Μνημονίου ή μόλις το 5,1% των βεβαιωθέντων φόρων.

Από όλους τους παραπάνω ελέγχους, παραπέμφθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών 33 υποθέσεις, ενώ σε 64 περιπτώσεις η ΓΓΔΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή.

Σημειώνεται τέλος ότι οι εφορίες και ελεγκτικά κέντρα, στα τέλη Ιουνίου, ήλεγχαν συνολικά 1.122 υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:

✎ Πρωτογενές Πλεόνασμα €712 εκατ. στο α΄ εξάμηνο

Related posts